Ένα κόλπο για να απολαμβάνεις σπιτικό γλυκό.
Για να αποστειρώσεις το βάζο σου, προκειμένου να φτιάξεις μια τέλεια μαρμελάδα μπορείς να κάνεις τα παρακάτω:
–Τοποθέτησε σε μια κατσαρόλα το πλυμένο βάζο.
–Βάλε στον πάτο της κατσαρόλας μια μεταλλική σχάρα, για να μην έρχεται το βάζο σε άμεση επαφή με την θερμότητα.
-Αν υπάρχουν παραπάνω από ένα, τύλιξέ τα με μια βαμβακερή πετσέτα για να μη χτυπήσουν.
-Γέμισε την κατσαρόλα με νερό για να σκεπάσει το βάζο.
–Κλείσε το μάτι της κουζίνας 5 λεπτά αφού το νερό έχει αρχίσει να βράζει.
–Βγάλε το βάζο και άφησέ το να στραγγίξει σε μια πετσέτα.
-Μπορείς να το γεμίσεις τώρα με την αγαπημένη σου μαρμελάδα!
Advertisements
Advertisements