Μην χασετε

Μην τους κολακέψετε: Τα 4 ζώδια που αντιπαθούν τις κολακείες

Ενώ κάποια ζώδια απολαμβάνουν να ακούν καλά λόγια για τον εαυτό τους, υπάρχουν και εκείνα που αντιμετωπίζουν τις κολακείες με καχυποψία. Τα ζώδια αυτά δεν χρειάζονται επαίνους για να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και, στην πραγματικότητα, συχνά τις θεωρούν περιττές ή ακόμα και υποκριτικές. Ας δούμε ποια είναι αυτά και τι τους κάνει να αποφεύγουν τις κολακείες.

Υδροχόος: Ο Ανένδοτος Επαναστάτης

Ο Υδροχόος είναι γνωστός για την ανεξαρτησία της σκέψης του και δεν αφήνεται να επηρεαστεί από κολακευτικά σχόλια. Έχει τη δική του άποψη για τον εαυτό του και εκτιμά την ειλικρίνεια, αλλά δεν θα δώσει ιδιαίτερη σημασία σε μια καλή κουβέντα. Για εκείνον, οι φιλοφρονήσεις είναι απλώς η γνώμη του άλλου, χωρίς να τις θεωρεί επιβράβευση ή έπαινο.

Τοξότης: Ο Ανεξάρτητος Φιλοσοφικός Νους

Advertisements

Ο Τοξότης δεν χρειάζεται κολακείες για να αισθανθεί καλά. Βασίζεται στα δικά του επιτεύγματα και την προσωπική του φιλοσοφία για να κρίνει τον εαυτό του. Δεν τον ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι, αφού ξέρει ποιος είναι μέσα από τις δικές του εμπειρίες και κατορθώματα.

Παρθένος: Ο Αυστηρός Κριτής του Εαυτού του

Ο Παρθένος είναι τόσο αυστηρός με τον εαυτό του που δυσκολεύεται να δεχτεί μια κολακεία. Παρόλο που χαίρεται να ακούει καλά λόγια, προτιμά να κερδίζει τον σεβασμό μέσα από τη σκληρή δουλειά του και τις επιτυχίες του. Η ταπεινότητά του και η εσωστρέφειά του δεν του επιτρέπουν να δώσει σημασία σε κολακείες, εκτός αν είναι απόλυτα ειλικρινείς.

Αιγόκερως: Ο Σκεπτικιστής Εργασιομανής

Ο Αιγόκερως εκτιμά τις καλοπροαίρετες κριτικές, αλλά δεν πιστεύει εύκολα στις κολακείες. Είναι τόσο απαιτητικός από τον εαυτό του που χρειάζεται πολύ περισσότερα από μια απλή καλή κουβέντα για να νιώσει ικανοποιημένος. Προτιμάει να του αναγνωρίζουν τα επιτεύγματά του με συγκεκριμένα παραδείγματα και έπειτα να του δίνουν και μια μικρή δόση επαίνου. Μόνο τότε θα δώσει βάρος στα καλά λόγια.

Advertisements

Αν και τα ζώδια αυτά εκτιμούν την ειλικρίνεια, οι κολακείες δεν είναι στο στυλ τους. Προτιμούν τη γνήσια και άμεση κριτική παρά τις κενές φιλοφρονήσεις.

 

astrology.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα