Μην χασετε

Βάλε Τάξη στην Κουζίνα σου: 7 Συμβουλές για να την Οργανώσεις Σωστά

Η κουζίνα είναι πραγματικά η καρδιά του σπιτιού, και με την κατάλληλη οργάνωση μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο εύκολη και ευχάριστη. Όταν έχεις ένα τακτοποιημένο και λειτουργικό χώρο, το μαγείρεμα γίνεται πιο απολαυστικό και κάθε στιγμή στην κουζίνα είναι πιο χαλαρωτική. Εδώ θα βρεις απλά βήματα για να οργανώσεις την κουζίνα σου, ώστε να την απολαμβάνεις κάθε μέρα!

Πώς να οργανώσεις σωστά την κουζίνα σου για έναν λειτουργικό χώρο!

1. Πριν την οργάνωση ξεκίνα με το ξεκαθάρισμα

Αρχικά, απαλλάξου από ό,τι δεν χρειάζεσαι. Παλιά τρόφιμα, σπασμένα σκεύη και περιττά αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο, καλό είναι να φύγουν. Δώσε λίγο χρόνο για να καθαρίσεις τα ντουλάπια και τα ράφια σου, κρατώντας μόνο τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά.

2. Οργάνωσε τα ντουλάπια και τα συρτάρια

Advertisements

Αφού καθαρίσεις, επένδυσε σε καλάθια και διαχωριστικά συρταριών. Χώρισε τα αντικείμενα ανά κατηγορία και τοποθέτησέ τα με τέτοιον τρόπο ώστε να τα βρίσκεις εύκολα. Τα μικρά καλάθια είναι ιδανικά για να κρατήσεις τα μπαχαρικά και τα κουταλοπίρουνα οργανωμένα.

 

3. Χρησιμοποίησε ετικέτες και διάφανα βάζα στην οργάνωση των τροφίμων


Τα διάφανα βάζα και οι ετικέτες είναι πολύ πρακτικές λύσεις για την κουζίνα. Έτσι, μπορείς να βλέπεις αμέσως τι περιέχει κάθε βάζο και να αποφεύγεις τις διπλές αγορές. Επιπλέον, τα βάζα βοηθούν στη διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων.

4. Αξιοποίησε τους τοίχους

Αν δεν έχεις αρκετό χώρο στον πάγκο, τοποθέτησε ράφια ή γάντζους στους τοίχους. Μπορείς να κρεμάσεις τηγάνια, μαγειρικά σκεύη ή πετσέτες, απελευθερώνοντας έτσι τον πάγκο και δίνοντάς σου περισσότερο χώρο κίνησης.

Advertisements

5. Οργάνωσε το ψυγείο

Ένα τακτοποιημένο ψυγείο βοηθάει στο να μην σπαταλάς τρόφιμα και να διατηρούνται φρέσκα. Χρησιμοποίησε κουτιά αποθήκευσης και χώρισε τα τρόφιμα ανά κατηγορία (λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέατα). Τοποθέτησε μπροστά τα προϊόντα που πρέπει να καταναλώσεις πρώτα για να μην τα ξεχάσεις και στο τέλος απλά να τα πετάξεις.

6. Φτιάξε έναν χώρο παρασκευής καφέ

Αν αγαπάς τον καφέ ή το τσάι, ένας μικρός χώρος για την παρασκευή του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Συγκέντρωσε όλα τα υλικά και εργαλεία σε ένα σημείο, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου εύκολα και οργανωμένα.

7. Συντήρησε καθημερινά τον χώρο

Η καθημερινή συντήρηση είναι το κλειδί για να έχεις πάντα μια τακτοποιημένη και οργανωμένη κουζίνα. Αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε βράδυ για να μαζέψεις τα περιττά αντικείμενα και να οργανώσεις τον χώρο σου. Έτσι, η κουζίνα σου θα είναι πάντα έτοιμη και ευχάριστη στη χρήση.

Με αυτά τα απλά βήματα, μπορείς να κάνεις την κουζίνα σου όχι μόνο λειτουργική, αλλά και ένα χώρο που σε εμπνέει να δημιουργήσεις. Απόλαυσε τη διαδικασία και κάνε την κουζίνα σου τον αγαπημένο σου χώρο στο σπίτι!

Πηγή: Όλα για το Σπίτι

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα