Μην χασετε

Τατιάνα Στεφανίδου: «Αυτή είναι η αγαπημένη μου πεντανόστιμη light συνταγή»

Η Τατιάνα Στεφανίδου αποκάλυψε στο blog της τη λατρεμένη της, ελαφριά και πεντανόστιμη συνταγή!

Δυσκολεύομαι να βρω συνταγές μαγειρικής. Γιατί τα θέλω όλα! Να είναι πρώτα απ’ όλα light, που σημαίνει όχι πολλά λάδια, κρέμες γάλακτος, βούτυρα και γενικώς λιπαρά, όχι τσιγαρίσματα, όχι τηγανίσματα, όχι ζυμαρικά, πατάτες και γενικώς λίγους υδατάνθρακες. Θέλω όμως να είναι και γευστικό, να έχει αισθητικά καλό αποτέλεσμα, αλλά και να μην χρειάζεται πολύ χρόνο στην προετοιμασία.  

Θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα μια από τις τελευταίες μου ανακαλύψεις, κοτόπουλο στη λαδόκολλα light με τοματίνια και φρέσκα κρεμμυδάκια. Τη συνταγή τη βρήκα στον Gastronomo.gr αλλά την προσάρμοσα στις δικές μας διατροφικές συνήθειες. Για παράδειγμα αφαίρεσα το σκόρδο, γιατί μου πέφτει βαρύ στο στομάχι και τον κρόκο Κοζάνης, γιατί δεν τρελαίνομαι για τη γεύση του. Η κάθε μερίδα έχει μόνο 315 θερμίδες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πεντανόστιμο και πανεύκολο.  

Advertisements

Υλικά:

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τέσσερις μερίδες είναι: 

  •  1 κοτόπουλο βάρους 1.800-2.000 γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια  
  •  2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, όποιο σας αρέσει  
  •  1 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας  
  •   2 κουταλιές της σούπας seasoning για κοτόπουλο. (Τα μείγματα μπαχαρικών τα χρησιμοποιώ πολύ σε όλα τα φαγητά.)  
  •  1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα  
  •  300 γραμμάρια ντοματίνια 
  •  3-4 κομμάτια από φλούδα λεμονιού (είναι απίστευτο πόσο δίνει στη γεύση!) 
  •  τα φύλλα από ένα δισκάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα  
  •  60 ml ελαιόλαδο  
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Προετοιμασία 

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπωλ με τα ντοματίνια και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τον πελτέ ντομάτας, το seasoning, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Κάνουμε στο κοτόπουλο μασαζάκι για να ποτίσει η μαρινάδα. 
  1. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα το λιγότερο. Το καλύτερο είναι να το ετοιμάσετε από την προηγουμένη το βράδυ και να το αφήσετε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα. Θα γίνει ακόμη πιο μαλακό και ζουμερό. 

Μαγείρεμα 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  1. Κόβουμε δύο αρκετά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σε σταυρό. 
  1. Στο κέντρο τους αδειάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τις φλούδες λεμονιού και τα φύλλα βασιλικού. 
  1. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε τα υλικά με τη λαδόκολλα είτε όλα μαζί είτε σε μερίδες. (εγώ προτιμώ το δεύτερο). Τα δένουμε με σπάγκο μαγειρικής σφιχτά καθώς δεν πρέπει με τίποτα να ανοίξουν. 
  1. Τακτοποιούμε το πακέτο σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και το ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να κάτσει λίγο, μέσα στο φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. 

Advertisements

 

Σερβίρισμα 

  1. Βάλτε το στην πιατέλα δεμένο και κλεισμένο στη λαδόκολλα. Ανοίξτε το μόνο πριν το σερβίρισμα για μείνουν οι νόστιμοι χυμοί του στο πιάτο σας!  

Από Tlife

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα