Κορονοϊός: Αινιγματικός αλλά ταυτόχρονα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ο σκηνοθέτης των επιτυχιών, Γιάννης Σμαραγδής.
Εμφανώς επηρεασμένος από τα γεγονότα με τον κορονοϊό και από τον ψυχισμό των Ελλήνων που πείσμωσαν απέναντι στο «θηρίο» της πανδημίας, δεν δίστασε να δηλώσει λίγο πριν το πέρας της συζήτησης πως «Τον κ. Τσιόδρα θα τον κάνει κάποτε, κάποιος Έλληνας, ταινία… για τις αρετές του».
Νωρίτερα , ο Γ. Σμαραγδής εξηγώντας την συλλογιστική του γύρω από το πρόσωπο του λοιμωξιολόγου, υπογράμμισε πως «.. συνέβησαν γενναία και ωραία πράγματα αυτή την περίοδο. Το ένα είναι ότι πήρε κεφάλι η υψηλού επιπέδου επιστήμη, η οποία μέσα από αυτόν τον άνθρωπο είναι πρότυπο για τους αυριανούς Έλληνες. Δηλαδή, βαθιά γνώση στο αντικείμενο, βαθιά αγάπη για το αντικείμενο και βαθιά αγάπη για τους ανθρώπους, καθώς το αντικείμενο που χειρίζεται αυτός ο επιστήμονας να είναι χρήσιμο για όλους εμάς. Και επιπλέον κάτι πάρα πολύ σπουδαίο.. ταπεινότητα! Εκεί δηλαδή βλέπεις πως, εάν αυτόν τον συνδυασμός ιδιοτήτων, τον βρει η Ελλάδα στην πλειοψηφία της, θα είμαστε άτρωτοι!”
Τα εύσημα στον «καλό Κρητικό» Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
«Επίσης, η πολιτική ηγεσία, δόξα το θεό, συμπεριφέρθηκε με ένα τρόπο που τελικά απέσπασε τα γενναία εύσημα του κόσμου, της παγκόσμιας κοινότητας’’, θέλησε να σχολιάσει ο κρητικός σκηνοθέτης,’’διότι αυτό το οποίο έκανε η κυβέρνηση και βεβαίως ο ίδιος Πρωθυπουργός. Έφερε στην επιφάνεια το τι είναι είναι τελικά.. καλός Κρητικός! Γιατί οι Κρήτες έχουμε τον καλό και τον κακό μας εαυτό όπως όλοι. Οι καλοί κρητικοί δηλαδή είναι αυτοί οι οποίοι ξεχνάνε αυτούς που τους κάνουν κακό και τους συγχωρούν, δεν ξεχνάνε ποτέ όμως αυτούς που τους κάνουν καλό και τους επαίνου. Και είναι αυτοί οι άνθρωποι, που πολύ γρήγορα, δηλαδή οι καλοί κρητικοί, αναγνωρίζουν ποτέ οι ίδιοι πρέπει να υποκλιθούν σε αυτούς που πρέπει να υποκλιθούν.”
Για την προσπάθεια των Ελλήνων στην καραντίνα
«Αυτός ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο λαός μας, ο οποίος γρήγορα απέκτησε μια συναίσθηση ότι πρόκειται για πόλεμο εν ειρήνη, συμπεριφέρθηκε με τον τρόπο που είχε συμπεριφερθεί στο Αλβανικό. Δηλαδή αμύνθηκε ομαδικά. Εκεί δηλαδή που μέσα στη ζωή τρέχουμε ο ένας ενάντια στον άλλον, σ αυτή τη περίοδο, συνευρεθήκαμε. Εκεί δείξαμε ότι είμαστε μεγάλος λαός.. Γιατί οι μεγάλοι λαοί βγάζουν τα προτερήματα τους στα δύσκολα. Αυτό ήταν λοιπόν μια υπόθεση δύσκολη και λειτουργήσαμε δημοκρατικά, ενωτικά και έξω από αντιπαλότητες».