Ξεκίνησε παίζοντας στην Επίδαυρο, αλλά η επιλογή του ήταν να παίζει κωμωδία, γιατί του άρεσε να προσφέρει γέλιο στο ευρύ κοινό.
Ο Γιάννης Καπετάνιος μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για την πορεία των χρόνων μέσα από τη δουλειά και το ξεκίνημα του από την Επίδαυρο.
Τι είχε πει για σένα ο Κάρολος Κουν;
«Την εξής μαγική κουβέντα: «Εσύ τους ρόλους θα τους παίζεις όπως μας λες τις ιστορίες από τη ζωή, τα καράβια και το χωριό σου. Η αγνότητα και η παρθενιά που κουβαλάς από το χωριό σου θα σε βοηθήσουν πολύ και θα κάνεις σπουδαία πράγματα». Αυτά τα είχα «σημαίες» στην πορεία μου»
Συνήθως τα όνειρα των ηθοποιών είναι να παίξουν στην Επίδαυρο, στην πορεία τους, αντίθετα με σένα, που το έκανες από το ξεκίνημα σου.
«Τα έκανα στο ξεκίνημα μου, σε μια κατάμεστη Επίδαυρο, από το 1983 μέχρι το 1988, που έμεινα στο θέατρο Τέχνης, τότε τα έζησα όλα αυτά. Βγαίνοντας από εκεί, ήθελα να κάνω αυτό που κάνω χρόνια τώρα. Καθόμουν με φίλους τότε, πίνοντας καφέ, κι έλεγαν ότι θα πάνε να δούνε «Αντιγόνη» κι εγώ, με τη δικαιολογία ότι πονάει το κεφάλι μου, έλεγα ότι θα πάω στο σπίτι, ενώ πήγαινα να δω τον Γιώργο Παπαζήση και τον Σωτήρη Μουστάκα, ήθελα την κωμωδία και το γέλιο.
Μου άρεσε να τα βλέπω όλα, αλλά όχι να παίξω. Λέγανε ότι θα πάνε να δούνε «Αντιγόνη» στο Ηρώδειο, με τη Χατζηαργύρη, ότι είναι της υψηλής κουλτούρας, σε άλλο επίπεδο και σνόμπαραν τον Σωτήρη Τζεβελέκο με τον Μουστάκα. Έλεγαν: «θέατρο είναι αυτό;». Τα πάντα έχω δει. Όταν είχα δει «Οιδίποδα επί Κολωνώ» με τον Αλέξη Μινωτή, με είχε πιάσει πόνος στο στήθος μου, δεν μπορούσα να αναπνεύσω από τη συγκίνηση. Έχουμε πολύ καλούς ηθοποιούς, σε ανώτερο μορφωτικό επίπεδο από τους παλαιότερους, γιατί κι αυτοί καλοί ήταν και ό,τι έκαναν το έκαναν πάρα πολύ καλά, γι’ αυτό είχαν απήχηση στον κόσμο»
Τι κάνει τους ‘Ελληνες ηθοποιούς να μην έχουν απήχηση στο εξωτερικό και να γυρίζουν πίσω;
«Γυρίζουν πίσω, γιατί, αν εμείς έχουμε πάει ένα βήμα μπροστά, στο εξωτερικό έχουν πάει εκατό, πάντα έτσι ήταν», λέει ο ίδιος στο Λοιπόν.