Οι μύθοι καθαριότητας που πρέπει να ξεχάσεις
Σύμφωνα με το Good Housekeeping Institute, υπάρχουν μερικές ευρέως γνωστές συμβουλές καθαρισμού που στην πραγματικότητα κάνουν περισσότερο κακό απ’ ότι καλό. Πολλοί ειδικοί τονίζουν ότι μερικές ευρέως διαδεδομένες πρακτικές συμβουλές, είναι καλύτερο να αποφεύγονται. Ιδού για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.
1. Δεν κάνει να ρίχνουμε νερό σε λεκέδες στα χαλιά
Μπορεί να ακούγεται λογικό να χρησιμοποιούμε νερό για να καθαρίσουμε ένα λεκέ, αλλά στην πραγματικότητα, προσθέτοντας περισσότερο υγρό, υπάρχει ο κίνδυνος να τον κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο.
Το Good Housekeeping τονίζει ότι το κλειδί είναι η υπομονή, και προτείνει να στεγνώσουμε απαλά όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από το λεκέ, να ψεκάσουμε λίγη σόδα και να σκουπίσουμε και πάλι απαλά την περιοχή. Το μόνο που χρειάζεσαι ένα ένα καθαρό και στεγνό πανί ή μια πετσέτα.
2. Μη χρησιμοποιείς αλάτι για λεκέδες από κόκκινο κρασί
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πέσει κόκκινο κρασί στο χαλί σου, και αν έχεις ακούσει τη συμβουλή που προτείνει τη χρήση αλατιού για να το αφαιρέσεις, μην την ακολουθήσεις. Το αλάτι μπορεί να “σηκώσει” το χρώμα από το χαλί, αλλά οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να σταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο το λεκέ λόγω της τραχιάς του φύσης. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος οι κόκκοι του αλατιού να κολλήσουν στο χαλί και να γίνουν ένας μαγνήτης βρωμιάς για οτιδήποτε άλλο.
3. Το ξύδι δεν είναι καθαριστικό για κάθε σκοπό
Μπορεί το ξίδι να είναι φυσικό καθαριστικό και να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το λίπος και τη μούχλα, περιέχει οξύ και προκαλεί φθορές. Το οξύ μπορεί να καταστρέψει τα ξύλινα έπιπλα σου και ό,τι είναι φτιαγμένο από φυσική πέτρα, και γι’αυτό θα πρέπει να μένει μακριά από μαρμάρινους πάγκους ή πλακάκια.
4. Μη χρησιμοποιείς ποτέ καθαριστικό τζαμιών στην οθόνη του υπολογιστή σου
Τα συστατικά ενός καθαριστικού παραθύρων μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην οθόνη του υπολογιστή, εάν το χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις λεκέδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μείγμα αμμωνίας και αλκοόλης που χρησιμοποιείται στα προϊόντα αυτά μπορούν να καταστρέψουν την αντι-αντανακλαστική στρώση από την οθόνη, αλλά και να την κάνει να θολώσει. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα πανί μικροϊνών με ειδικό καθαριστικό οθόνης.