Το χαρτί υγείας δεν είναι το πιο όμορφο αντικείμενο που υπάρχει στο μπάνιο μας. Μάλιστα δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τον χώρο όταν φαίνεται. Είναι όμως από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα που υπάρχουν στις τουαλέτες. Σε ένα σύγχρονο σπίτι μπορεί ακόμα και το χαρτί υγείας να έχει μία διαφορετική προσέγγιση, πιο δημιουργική και καλαίσθητη.

Advertisements

 

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, με την σκέψη μιας πιο όμορφης διακόσμησης στην οποία μπορεί να ενταχθεί και αυτό το αντικείμενο, υπάρχουν διάφορες ιδέες από όλο τον κόσμο για την αποθήκευση του με στυλ! Παρακάτω θα δεις 24 από αυτές τις ιδέες για να κάνεις και το δικό σου μπάνιο πιο όμορφο.

 

Δημιουργικοί τρόποι αποθήκευσης των χαρτιών υγείας

Το συρμάτινο καλάθι

Σε ένα συρμάτινο καλάθι με δύο ή τρία επίπεδα μπορείς να βάλεις πετσέτες και τα ρολά υγείας. Έτσι θα έχεις δύο πολύ χρήσιμα αντικείμενα σε ένα μέρος.

Κάτω από το νιπτήρα

Κάτω από τον νιπτήρα μπορείς να έχεις έναν ακόμα αποθηκευτικό χώρο. Εκεί μπορείς να βάλεις τακτοποιημένα τα χαρτιά υγείας αλλά και άλλα αντικείμενα. Ένα ντουλάπι χωράει και οργανώνει πολλά πράγματα και δεν πιάνει χώρο στο συγκεκριμένο σημείο. Μία ιδέα ακόμα είναι να μπουν τα χαρτιά στην πόρτα ώστε να έχεις και ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά.

Αποθηκευτικός χώρος στον τοίχο

Είναι μία πιο δημιουργική προσέγγιση αλλά με μεγάλη κορνίζα στον τοίχο μπορείς να αποθηκεύσεις όλα τα ρολά χαρτιών υγείας που περιέχει μία μεγάλη συσκευασία. Φρόντισε η κορνίζα να είναι μεγάλη και στηρίζει όλα αυτά τα χαρτιά.

Advertisements

Αποθηκευτικός χώρος δίπλα στο πλυντήριο

Συνήθως δίπλα από το πλυντήριο ρούχων μένει κάποιο κενό το οποίο μπορείς να αξιοποιήσεις με ραφάκια. Εκεί μπορείς να βάλεις μερικά ρολά χαρτιού υγείας και έτσι να τα έχεις μαζεμένα σε ένα σημείο.

Κατασκευή αποθήκευσης με φλοράλ σχέδιο

Είναι πιο εικαστική και καλλιτεχνική αυτή η διακόσμηση και σίγουρα ταιριάζει σε πολλά μπάνια. Μπορεί όμως να χωρέσει πολλά ρολά και επίσης να μην φαίνονται.

Ξύλινα ή μεταλλικά καλάθια

Με ένα ή περισσότερα στρογγυλά καλάθια αποθήκευσης κρεμασμένα στον τοίχο μπορείς να αποθηκεύσεις έντεχνα τόσο πετσέτες όσο και χαρτιά υγείας! Η αποθήκευση των δύο αντικειμένων δίπλα δίπλα είναι μία τάση στα μοντέρνα μπάνια. Αν δεν θες να κρεμάσεις στον τοίχο του μπάνιου τέτοια καλάθια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κανονικό ή ένα μεταλλικό καλάθι και να βάλεις μέσα αρκετά ρολά!

Θήκη εγγράφων

Ένας ακόμα τρόπος να αποθηκεύσεις περισσότερα από ένα ρολά υγείας, είναι σε μία μεγάλη θήκη εγγράφων.

Διαχωρισμός μπάνιου

Με αυτή την ιδέα περνάμε σε μία πιο μοντέρνα κατασκευή που μπορεί να λειτουργήσει διαχωριστικά για το μπάνιο. Σε μία τέτοια κατασκευή μπορείς να βάλεις πολλά ρολά χαρτιών υγείας και να χωρίσεις παράλληλα το μπάνιο σου με στυλ.

Ξύλινο έπιπλο με χαρτοθήκη μπάνιου

Άλλη μία ωραία ιδέα είναι ένα ξύλινο ντουλαπάκι με χαρτοθήκη. Στο ντουλαπάκι μπορείς να κρύψεις αρκετά ρολά ενώ το στοιχείο του ξύλου απαλύνει την διακόσμηση του μπάνιου. Αν δεν βρίσκεις κάτι τέτοιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και ένα παλιό μικρό έπιπλο με ραφάκια και να βάλεις κι άλλα πράγματα όπως το πιγκάλ.

 

Advertisements

Κρεμαστή ραφιέρα

Μία κρεμαστή ραφιέρα χωράει αρκετά πράγματα και ανάμεσα τους διακοσμητικά και πετσέτες. Όμως είναι μία καλή λύση και για το χαρτί υγείας που δεν θες να φαίνεται. Μία τέτοια ραφιέρα μπορεί να μπει στον κενό τοίχο πάνω από τη λεκάνη.

Θήκη για CD

Η παλιά σου θήκη για CD ή DVD μπορεί να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του μπάνιου σου! Πιο συγκεκριμένα μία μικρή τέτοια θήκη χωράει αρκετά ρολά και δίνει ένα πιο μοντέρνο στυλ στη διακόσμηση του μπάνιου!

Έξτρα θέση στην χαρτοθήκη μπάνιου

Στην κλασσική μεταλλική χαρτοθήκη του μπάνιου σου, μπορείς να εξοικονομήσεις μία έξτρα θέση με μία υφασμάτινη κατασκευή. Είναι ένα κομψό τρικ που με ένα όμορφο φλοράλ ύφασμα θα δείξει πρωτοτυπία αλλά θα σε βολέψει επίσης αρκετά. Μία ακόμα λύση είναι η χαρτοθήκη με πολλές θέσεις όπου μπορείς να βάλεις όλα τα ρολά μέχρι να χρησιμοποιηθούν.

Αποθήκευση με πράγματα από την κουζίνα

Η θήκη για τα corn flakes που δεν χρησιμοποιείς μπορεί να χωρέσει αρκετά ρολά. Επίσης αν είναι μεταλλική θα δώσει μία πιο industrial νότα στον χώρο ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσεις ένα ανακυκλώσιμο υλικό.

 

Με το καλάθι για φρούτα που θες να αντικαταστήσεις μπορείς να μαζέψεις αντικείμενα του μπάνιου που θες να φαίνονται όμορφα και τακτοποιημένα. Αν θες επίσης μπορείς να κάνεις μία τέτοια κατασκευή με μία παλιά σκάλα και μερικά καλάθια.

Κρεμαστές θήκες αποθήκευσης

Οι κρεμαστές θήκες είναι λίγο υποτιμημένες αλλά από την στιγμή που στα σύγχρονα σπίτια κρεμάμε ακόμα και τα κρεβάτια από το ταβάνι, μπορούν σίγουρα να φανούν χρήσιμες και στο μπάνιο.

Αποθήκευση με καλλιτεχνικό τρόπο

Κάποιες από τις ιδέες είναι πιο καλλιτεχνικές από άλλες. Ένα δέντρο για να κρεμάς τα ρολά χαρτιών υγείας, είναι πανέμορφο και είναι τέλειο τόσο για αποθήκευση με στυλ όσο και για διακόσμηση! Από την άλλη ένα μεγάλο αγγλικό ερωτηματικό που προορίζεται ως χαρτοθήκη είναι ένα σύμβολο που δείχνει τέλειο ως διακοσμητικό μπάνιου.

 

 

Πηγή

 

Advertisements