Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να ψήσετε τα ψάρια σας στη σχάρα αλλά δεν το τολμάτε γιατί ξέρετε πως η πέτσα του θα κολλήσει όλη πάνω σε αυτήν; Αν η απάντηση είναι «πολλές» τότε εμείς είμαστε εδώ για να σας λύσουμε και αυτό το μικροπρόβλημα.
Υπάρχει ένα σούπερ κόλπο που θα μετατρέψει τη σχάρα σας στο λεπτό από απλή σε αντικολλητική.
Το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε είναι ένα κρεμμύδι.
Ζεστάνετε τη σχάρα σας όπως κάνετε συνήθως πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο και μόλις ζεσταθεί καλά πάρτε μισό κρεμμύδι και τρίψτε την κομμένη πλευρά στη ζεστή σχάρα.
Έτσι δεν πρόκειται να κολλήσει ξανά τίποτα στη σχάρα σας.
Ένας άλλος πολύ απλός τρόπος είναι να πάρετε ένα λεμόνι και να το κόψετε σε λεπτές φέτες. Απλώστε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη και τοποθετήστε το ψάρι σας πάνω στις φέτες λεμονιού.
Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κολλήσει το ψάρι σας, αφενός και αφετέρου θα του δώσετε αυτομάτως μια υπέροχη γεύση.