Μην χασετε

Φρέσκα μυρωδικά: 4 απλά tips που θα σας βοηθήσουν να τα διατηρήσετε στην κουζίνα σας

Η προσθήκη φρέσκων βοτάνων στο φαγητό μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε σαν πραγματικοί σεφ γιατί προσφέρουν υπέροχες, φρέσκες γεύσεις στα πιάτα μας.

 

Το γεγονός ότι τα μυρωδικά νοστιμεύουν κάθε φαγητό και παράλληλη δεν έχουν καθόλου θερμίδες, τα κάνει τον ιδανικό μας σύμμαχο για πιάτα που απογειώνουν τον ουρανίσκο μας. Και επειδή τα φρέσκα μυρωδικά είναι σπάνιο να τα βρεις κάθε στιγμή (ναι, πρέπει να πηγαίνεις εκείνη την ώρα στο μανάβικο ή στο super market της γειτονιάς σου), τι θα έλεγες να φυτέψεις δικά σου στο περβάζι της κουζίνας σου;

Ακόμη κι αν δεν έχεις μεγάλη αυλή ή κήπο, ένα μποστανάκι στο μπαλκόνι ή ακόμη και μέσα στην κουζίνα σου, είναι ένα task άκρως εφικτό και χρήσιμο. Πριν όμως ξεκινήσεις να φυτεύεις τα αγαπημένα σου μυρωδικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου.

Advertisements

 

Τα 4 μαγικά tips

1. Φρόντισε εκεί που τοποθετείς τα γλαστράκια σου να έχει αρκετό φυσικό φως, καθώς πολλά βότανα χρειάζονται 6-8 ώρες φως την ημέρα. Εάν έχεις στην κουζίνα σου ένα ηλιόλουστο παράθυρο, είναι ιδανικό. Αν έχει νότιο προσανατολισμό, τότε να είσαι σίγουρη πως θα έχει  περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας για να μεγαλώνει.

2. Δες πόσο κοντά βρίσκονται τα φύλλα των βοτάνων στο παράθυρο. Το κασπό ή η γυάλα που τα φιλοξενεί  μπορεί να ζεσταθούν πολύ το καλοκαίρι ή να είναι πολύ κρύα το χειμώνα, κάτι που σίγουρα θα επηρεάζει το φυτό σου

3.Εάν δεν έχεις ένα ηλιόλουστο παράθυρο, μπορείς να επενδύσεις σε ένα μικρό θερμοκήπιο.

4.Φρόντισε  να μεταφέρεις τα φυτά σε ένα μεγαλύτερο δοχείο με περισσότερο χώμα για να βοηθήσεις τις ρίζες του να εξαπλωθούν και το φυτό να αναπτυχθεί.

Advertisements

 

Βεβαιώσου ότι τα βότανα λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα νερού

Βασιλικός, σχοινόπρασο, άνηθος, κόλιανδρος, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, μέντα, όλα αυτά τα βότανα μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κάνεις κάποια έρευνα για το τι χρειάζεται κάθε φυτό όσον αφορά το πότισμα. Εάν τα έχεις σε ξεχωριστά δοχεία, μπορείς να ρυθμίζεις καλύτερα το πότισμα, καθώς ορισμένα βότανα θέλουν περισσότερο νερό από κάποια άλλα. Για βότανα όπως ο βασιλικός και το σχοινόπρασο που χρειάζονται περισσότερο νερό, διατηρήστε το χώμα ελαφρώς υγρό. Για μεσογειακά βότανα, άσε το χώμα να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στο πότισμα.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα