Σας βρήκαμε τη λύση για το πιο «δύσκολο» σημείο στην κουζίνα!
Για να είναι λειτουργική η κουζίνα σας απελευθερώστε τον πάγκο εργασίας από όλα εκείνα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Αποθηκεύστε τα σε ντουλάπια έτσι ώστε να μην τα έχετε μονίμως μπροστά σας. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να βάλετε τη σχάρα του φούρνου σας στον πάτο του και να αποθηκεύσετε πάνω σε αυτήν κατσαρόλες και τηγάνια. Μην δοκιμάσετε το κόλπο αυτό αν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά τον φούρνο σας.
Για να οργανώσετε ακόμα καλύτερα τον πάγκο σας, τοποθετήστε τα βασικά υλικά που χρησιμοποιείτε συχνά, π.χ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, επάνω σε έναν όμορφο μικρό δίσκο. Έτσι, θα τα έχετε πρόχειρα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ένας όμορφος, ιδιαίτερος δίσκος με όλα τα απαραίτητα πάνω σε αυτόν θα ομορφύνει και την κουζίνα σας.
Τέλος, όταν περιμένετε κόσμο αν δεν θέλετε τα υλικά να είναι σε κοινή θέα, μπορείτε να τα αποθηκεύετε στα ντουλάπια και να αφήνετε μόνο το δίσκο στην πλάτη του πάγκου για να σας βοηθάει στο σερβίρισμα αλλά και ως διακοσμητικό.
Νησίδα Μια πολύ ωραία για να εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο της νησίδας σας είναι να βάλετε ραφάκια σε μια μεριά της. Εκεί θα μπορείτε να αποθηκεύετε όλα εκείνα τα υλικά που χρησιμοποιείτε στην μαγειρική σας καθημερινά. Στην παρακάτω φωτογραφία μας αρέσει πολύ τα ξύλινα «καλαθάκια» μέσα στα οποία ο ιδιοκτήτης αυτής της κουζίνας τοποθετεί λαχανικά, φρούτα, κονσέρβες και προϊόντα για ανακύκλωση.
Κοιτάξτε ψηλά Μην υποτιμάτε ακόμα και τα πιο ψηλά σημεία της κουζίνας σας. Για να είναι ο πάγκος σας όσο πιο άδειος γίνεται εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο πάνω από την πόρτα της κουζίνας ή και τα ντουλάπια σας. Μπορεί να είναι πιο δύσκολη η πρόσβαση σε αυτά τα σημεία αλλά με μια σκάλα τα έχετε φτάσει.
Διάτρητος πίνακας Ένας διάτρητος πίνακας στον τοίχο που είναι πίσω από τον πάγκο της κουζίνας θα σας λύσει τα χέρια. Στερεώστε τον πάνω στον τοίχο και παίρνοντας γατζάκια από ένα μαγαζί με σιδηρικά μπορείτε να αρχίσετε να κρεμάτε σε αυτόν μαγειρικά σκεύη και gadget κουζίνας. Δείτε με αυτόν τον τρόπο τον πάγκο σας να αδειάζει στο λεπτό.