Τι αποκάλυψε για τον σακχαρώδη διαβήτη που έχει από τα 13 του χρόνια
Καλεσμένος στην εκπομπή Art Week με τη Λένα Αρώνη στην ΕΡΤ ήταν ο Νίκος Κουρής και μίλησε για το πρόβλημα με τον σακχαρώδη διαβήτη που αντιμετωπίζει από μικρός, τη δύσκολη περίοδο λόγω κορονοϊού, αλλά και το πώς έχει αλλάξει η αντιμετώπισή του για όλα τα πράγματα της καθημερινότητας.
«Δεν μου αρέσει να ζω φοβισμένα. Μου αρέσει να κάνω τα πράγματα που θεωρώ σωστά. Καταλαβαίνω ότι κάνω λάθη και ότι είναι δύσκολη η ζωή λόγω της πάθησης που έχω. Έκανα μεγάλο αγώνα να αποσυνδεθώ από την ευχαρίστηση του φαγητού. Έχει ένα πράγμα μίζερο, αλλά είναι ευχάριστο για την υγεία σου. Όταν δεν είσαι καλά στην υγεία σου και όποιος είναι διαβητικός, το αναγνωρίζει αυτό που λέω, δεν νιώθεις καλά. Επειδή το να φάω ένα γλυκό μου χαρίζει πολύ κακή υγεία δεν το χαλαλίζω για να φάω μια πάστα ή μια μακαρονάδα», είπε αρχικά ο Νίκος Κουρής.
Και ανέφερε: «Είμαι 48 χρόνων και έχω περάσει από όλες τις φάσεις αυτοκαταστροφής , της υπερβολής και της κατάχρησης. Του αλκοόλ, που μου αρέσει πολύ. Διαφωνώ που δεν πίνω. Είμαι κάθετα αντίθετος και λέω θα κάνω μια άσκηση και θα το επαναφέρω κάποια στιγμή στη ζωή μου».
«Ήμουν πολύ φοβισμένος άνθρωπος και είμαι πολύ φοβισμένος άνθρωπος. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν είναι κάτι που με κρατά πίσω. Εγώ επειδή πρέπει να τα μετράω όλα. Τι θα κάνω, τι ενέργεια θα ξοδέψω, τι θα φάω για να ξοδέψω αυτήν την ενέργεια, πόσο θα κοιμηθώ, πόσο θα στεναχωρηθώ, πώς όλα αυτά μου επηρεάζουν τη ρύθμιση και τη ζωή μου. Αυτό το μέτρημα είναι εξόχως ξενέρωτο», εξομολογήθηκε ο γνωστός ηθοποιός.
Ενώ, ανέφερε: «Αυτό το μέτρημα είναι κόντρα στη φύση μου. Αν μπορούσα να κάνω τα πράγματα που θέλω, θα έπινα μόνο. Δεν θεωρώ ότι δεν πρέπει κάποιος να πίνει. Βρίσκω στο ποτό τόση παρηγοριά. Δεν εννοώ να μεθάς και να χάνεις τον εαυτό σου. Βρίσκω σε αυτό μια ευεξία και μια παρηγοριά».
Στη συνέχεια, ο ίδιος παραδέχτηκε: «Μπορεί να υπερέβαλα για το πρόβλημά μου, αλλά είναι δύσκολο να τα καταφέρεις. Θέλει να είσαι ρομπότ. Δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη».
Αναφερόμενος στον κορονοϊό, είπε: «Ο κορονοϊός για εμένα είναι μια δυνατότητα, αν βγάλουμε το μαύρο που όλους μας φοβίζει με την αρρώστια και τους θανάτους. Αν βγάλουμε αυτό και δούμε στη δυνατότητα που μας έδωσε αυτή η ακραία συνθήκη. Περίμενε κανείς ότι θα βρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση; Όλοι σκεφτόμασταν οικονομικές χρεωκοπίες, αλλά κανείς δεν είχε σκεφτεί την έλλειψη σιγουριάς στην υγεία του και στην υγεία των ανθρώπων που αγαπά».
Τέλος, μιλώντας για τον γιο του είπε: «Με το παιδί μου είχα πάει στο άλλο άκρο. Δεν του δίνω ενοχές για τίποτα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να νομίζει κανείς ότι όλα είναι μαρμελάδα. Θέλει μια δεύτερη σκέψη στα πράγματα. Υπάρχει ο φόβος να γίνεις επιφανειακός».