Μην χασετε

Αυτό είναι το κόλπο που θα κάνει κάθε μικρό χώρο να δείξει μεγαλύτερος

Η πρώτη σκέψη θα ήταν ότι για να μεγαλώσετε έναν μικρό χώρο θα έπρεπε να του βάλετε ανοιχτά χρώματα. Λάθος! Μάθετε ποιο είναι το σωστό διαβάζοντας παρακάτω. 

Παρόλο που πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως τα σκούρα χρώματα στους τοίχους δεν πρόκειται να δείξουν έναν χώρο μεγαλύτερο -το αντίθετο θα λέγαμε-οι παρακάτω χώροι έρχονται να μας αποδείξουν πως αν το σκούρο χρώμα χρησιμοποιηθεί σωστά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε.

Το κλειδί είναι αντί να βάψετε ολόκληρο τον χώρο με κάποιο σκούρο χρώμα, να βάψετε απλά μόνο έναν τοίχο ή ακόμα και μόνο ένα σημείο του τοίχου.

Ο λόγος που με αυτόν τον τρόπο ο χώρος σας θα δείξει πιο μεγάλος είναι πως δημιουργείται μια ωραία αντίθεση που μπορεί να κάνει τον υπόλοιπο χώρο να δείχνει πιο φωτεινός συγκρητικά.

Advertisements
Το μπλε της βιβλιοθήκης κλέβει τις εντυπώσεις και έτσι το μάτι δεν μένει στο πόσο μικρός είναι ο χώρος.
Στην συγκεκριμένη τραπεζαρία το μαύρο σε ένα κομμάτι του τοίχου, είναι εντυπωσιακό και σίγουρα κερδίζει όλα τα βλέμματα πάνω του.
Όσο μικρό κι αν είναι το υπνοδωμάτιό σας μπορείτε να το κάνετε να δείξει αρκετά μεγαλύτερο βάφοντας γκρι έναν από τους τοίχους του.
Αν είστε από τους τολμηρούς βάλτε κόκκινο σε έναν από τους τοίχους σας.
Δεν χρειάζεται να βάλετε σκούρο χρώμα σε έναν ολόκληρο τοίχο. Μπορείτε να εντάξετε στον χώρο σας ακόμα και ένα σκούρο έπιπλο όπως είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή η μαύρη βιβλιοθήκη.
Και εδώ το μαύρο κάνει το μάτι να ξεχάσει ότι το συγκεκριμένο σαλόνι είναι αρκετά μικρό.
Μην φοβηθείτε τα σκούρα χρώματα. Τολμήστε σε έναν μόνο τοίχο και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.
Εδώ επιλέχθηκε ένα σκούρο μπλε για τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το κρεβάτι. Μας αρέσει.
Μπορείτε να βάψετε σε κάποιο σκούρο χρώμα ακόμα και μια γωνιά του σαλονιού σας.
Kάντε το ίδιο ακόμα και στο μικρό σας μπάνιο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα