Μαζί με τους καλεσμένους της, την Άννα Μπουσδούκου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, άνοιξε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το ποια είναι η εικόνα της γυναίκας, όπως προβάλλεται σήμερα από τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και το κατά πόσο είναι αντιπροσωπευτική της θέσης που έχει κατακτήσει μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Η Άννα Μπουσδούκου αφού παραδέχτηκε πως έχει χάσει το ενδιαφέρον της στην τηλεόραση ως μέσο τόνισε πως ναι μεν υπάρχει στιγματισμός της γυναίκας αλλά είναι στο χέρι της – και του ανθρώπου εν γένει – το κατά πόσο θα εγκλωβιστεί σε αυτόν τον στιγματισμό ή όχι.
«Είχα αρχίσει να χάνω το ενδιαφέρον μου με την τηλεόραση. Νομίζω ότι προσπάθησα να το κάνω, δεν ξέρω αν το έκανα. Μετά ανοίχτηκε και βρέθηκε στον δρόμο μου ένας χώρος να μπορέσω να δημιουργήσω περισσότερο και να μάθω κι εγώ περισσότερα».
«Πρέπει να διαχωρίσουμε τη γυναίκα ως εργαζόμενη στον χώρο της ενημέρωσης και τη γυναίκα ως τηλεθεάτρια. Για μένα παράγοντας είναι ο άνθρωπος όμως χωρίς ταυτότητα. Πρέπει να προσέξουμε την παγίδα του αυτοστιγματισμού. Εξαρτάται από εσένα στο αν θα εγκλωβιστείς σε αυτόν τον στιγματισμό και σε όποιον ρόλο».
Παράλληλα, ειδικού βάρους ήταν η τοποθέτηση της Αθηναΐδας Νέγκα στις δηλώσεις που παραχώρησε:
«Υπάρχει σεξισμός στην τηλεόραση γιατί είναι ένας τρόπος να προκαλέσεις. Με ένα ριάλιτι σόου που δείχνει τις γυναίκες πολύ χαζές να κρέμονται από την επιλογή του άντρα, να είναι υπερβολικά ματαιόδοξες».
«Θεωρώ ότι ο τρόπος που οι γυναίκες προβάλλονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχει καμία σχέση με τη μέση γυναίκα. Δεν πιστεύω ότι αν κανείς περπατήσει στον δρόμο θα δει γυναίκες που μοιάζουν με παρουσιάστριες πρωινάδικου ή γυναίκες που είναι τόσο αυστηρές όσο είναι οι γυναίκες στα δελτία ειδήσεων. Είναι συγκεκριμένα στερεότυπα που δεν έχουν άμεση σχέση με την κανονικότητα και αυτός είναι πολλές φορές ένας από τους λόγους που απομακρύνονται οι τηλεθεατές. Τα τελευταία χρόνια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι γυναίκες δύσκολα έχουν θέση ισχύον, για παράδειγμα δεν θα συναντήσεις εύκολα διευθύντρια ειδήσεων».
«Είναι ανδροκρατούμενα τα πράγματα, δεν μπορείς να βγεις μετά τη δουλειά για φαγητό με τους συναδέλφους σου γιατί μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο. Για εμένα έχω ακούσει ότι »πώς βρέθηκε εδώ που είναι; με ποιον τα έχει;».
Τη δική της άποψη επί του θέματος εξέφρασε και η Νάντια Μπουλέ μιλώντας για το πώς οι γυναίκες «πλασάρουν» τον εαυτό τους στα social media.
«Η εικόνα που βγαίνει σήμερα προς τα έξω αν δει κανείς τα social media είναι μίας γυναίκες πολύ περιποιημένης που προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε πολλά πεδία – που είναι μία πραγματικότητα πια. Όμως, κάποιες φορές γίνεται με έναν ψυχαναγκασμό που γίνεται καταπιεστικός για το γυναικείο φύλλο. Αν κάποιος περιηγηθεί στα social media θα δουν γυναίκες που προσπαθούν να είναι καλές σε όλα».