Μην χασετε

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για την 4χρονη Ερατώ που νοσηλεύεται στην ογκολογική μονάδα παίδων

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια απευθύνει η οικογένεια της 4χρονης Ερατούς που διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία τύπου Β και νοσηλεύεται στο ΤΑΟ (Τμήμα Αιματολογίας & Ογκολογίας της πτέρυγας Ελπίδα του Παίδων Αγία Σοφία).

Η έκκληση της οικογένειας

Πολλοί μας ρωτάτε -με ειλικρινές αίσθημα αλληλεγγύης και νοιάξιμο- αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για την κόρη μας που νοσηλεύεται με λευχαιμία. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε τώρα και πάντα, για τη δική μας κόρη και για πολλά ακόμη παιδιά. Η μεγαλύτερη προσφορά. Να δώσετε αίμα ή αιμοπετάλια. Βγαίνοντας από το σπίτι -φυσικά με κάθε προφύλαξη για τον εαυτό σας και τους γύρω σας- μπορείτε να βοηθήσετε πολύ ουσιαστικά ανθρώπους που δοκιμάζονται και θα δοκιμάζονται, για καιρό αφού περάσει η έξαρση του ιού που μας περιορίζει όλους.

Το post του μπαμπά της

Τι πρέπει να κάνετε για να δώσετε αίμα και αιμοπετάλια

Αν δεν παίρνετε κάποια αγωγή και δεν έχετε ξεπεράσει τα 60 έτη, εεπικοινωνήστε με την Αιμοδοσία στα 2107452035 & 2107452036. Παίρνετε πληροφορίες, κλείνετε ραντεβού για να δώσετε αίμα ή αιμοπετάλια για την Ερατώ Μαγκλίνη που νοσηλεύεται στο ΤΑΟ (Τμήμα Αιματολογίας & Ογκολογίας της πτέρυγας Ελπίδα του Παίδων Αγία Σοφία).

Advertisements

Πληροφορίες για τους δότες αιμοπεταλίων

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

Κάθε πότε μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια οι εθελοντές

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

Οι διαφορές μεταξύ της αιμοδοσίας και της λήψης αιμοπεταλίων

  • Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.
  • Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.
  • Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

Πηγή: www.infokids.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα