Υπάρχουν έτοιμα προϊόντα στο εμπόριο που είναι ακριβώς γι αυτόν τον σκοπό. Αν, ωστόσο, δεν μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιο την ώρα που το χρειάζεστε (είναι πχ Κυριακή) ή θέλετε μια πιο φυσική λύση, διαβάστε παρακάτω. Η μέθοδος που σας προτείνουμε είναι εύκολη και θα χρειαστείτε μόνο μερικά απλά υλικά.
Υλικά 1 φλυτζάνι βραστό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ½ φλυτζάνι λευκό ξύδι.
Εξοπλισμός Ένα γυάλινο πιάτο ή ένα σκεύος αλουμινίου, ύφασμα για το γυάλισμα.
Οδηγίες Ανακατέψτε την μαγειρική σόδα με το αλάτι μέσα στο αλουμινένιο σκεύος και προσθέστε ½ φλυτζάνι λευκό ξύδι. Σε αυτό το σημείο θα αρχίσετε να παρατηρείτε μια χημική αντίδραση. Ρίξτε με προσοχή 1 φλυτζάνι βραστό νερό. Βάλτε μέσα τα μαχαιροπίρουνα σε μία στρώση, έτσι ώστε κάθε κομμάτι να ακουμπάει το αλουμινένιο σκεύος. Σε περίπτωση που δείτε πως τα μαχαιροπίρουνα δεν είναι πλήρως βυθισμένα στο υγρό, προσθέστε κι άλλο ζεστό νερό. Αφήστε τα για 30 δευτερόλεπτα. Τα μαχαιροπίρουνα που είναι πολύ ξεθωριασμένα χρειάζονται μερικά λεπτά. Στεγνώστε τα κομμάτια και γυαλίστε τα με ένα καθαρό ύφασμα. Τα μαχαιροπίρουνά σας είναι έτοιμα και λαμπερά!