Ένα έξυπνο κόλπο!
Η καστανή ζάχαρη εξαιτίας της υγρασίας πετρώνει ευκολότερα όταν μένει κλεισμένη σε ένα δοχείο στην κουζίνα μας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ.
Για να μαλακώσει εύκολα και γρήγορα, βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα σκεύος ασφαλές για το φούρνο μικροκυμάτων, με ένα νωπό χαρτί κουζίνας από πάνω και την αφήνουμε να ζεσταθεί για 20 δευτερόλεπτα. Αν δεν έχει μαλακώσει, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, εάν έχουμε μερικές μέρες περιθώριο πριν φτιάξουμε το γλυκό, βοηθάμε να μαλακώσει αργά επιστρατεύοντας κάποιο άλλο υλικό με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Παίρνουμε μία φέτα ψωμί του τοστ ή λίγες φέτες μήλου και τις τοποθετούμε πάνω στη σκληρή μάζα, μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι ασφαλείας ή σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Σε ένα με δύο ημέρες, η ζάχαρη θα έχει μαλακώσει.
*Φωτογραφία: Pinterest