Έρχονται κάποιες στιγμές, που θέλεις να παγώσεις ένα μπουκάλι κρασί για να το σερβίρεις στους καλεσμένους σου στη σωστή θερμοκρασία ή ακόμη και για να το ευχαριστηθείς εσύ το βράδυ που θέλεις να χαλαρώσεις.
Σίγουρα γνωρίζεις πως το κρασί έχει κάποιους συγκεκριμένους κανόνες σερβιρίσματος όσον αφορά τη θερμοκρασία του. Δεν πρέπει να σερβίρεται ούτε πολύ ζεστό, αλλά ούτε και πολύ κρύο. Αυτό εξαρτάται βέβαια από τον τύπο κάθε κρασιού, αφού το λευκό πρέπει να είναι δροσερό ενώ το κόκκινο σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κρύο.
Η λύση, λοιπόν, για να δώσεις την κατάλληλη θερμοκρασία στο κρασί είναι εδώ και είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένη.
Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα βαθύ σκεύος (όπως μια σαμπανιέρα), πολύ πάγο, κρύο νερό και πολύ αλάτι. Αρχικά, γεμίζεις το σκεύος με πάγο, προσθέτεις το αλάτι και ανακατεύεις ώστε να πάει παντού. Έπειτα, βάζεις το μπουκάλι μέσα στον πάγο και γεμίζεις το σκεύος με παγωμένο νερό, μέχρι να σκεπαστεί όλη η φιάλη με το νερό.
Σε λίγα λεπτά το κρασί θα έχει αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία και θα είσαι έτοιμη να το απολαύσεις μόνη ή με την παρέα σου!