Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά απολαμβάνουν οι περισσότεροι λάτρεις του καφέ πέρα από τη γεύση του, είναι το υπέροχο άρωμα που αυτός αφήνει σε όλο το σπίτι, όταν «ψήνεται» στην καφετιέρα.
Είτε πρόκειται για εκείνη του γαλλικού είτε για εκείνη του εσπρέσο, το βέβαιο είναι πως και αυτή η οικιακή συσκευή αποτελεί εστία μικροβίων, μούχλας υπολειμμάτων και αλάτων που ακόμα κι αν δεν είναι εμφανή, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ρόφημα που καταλήγει στην κούπα σας.
Ο καθαρισμός της λοιπόν κρίνεται απαραίτητος και θα πρέπει να εφαρμόζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο πιο εύκολος αλλά και ανέξοδος τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε υλικά που υπάρχουν ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας και δεν είναι χημικά.
Πώς θα καθαρίσετε την καφετιέρα σας οικολογικά, χρησιμοποιώντας μόνο νερό και λευκό ξύδι:
- Αδειάστε την ποσότητα του καφέ από την κανάτα της καφετιέρας και απομακρύνετε τον καφέ που υπάρχει στο φίλτρο.
- Ξεπλένετε την κανάτα της καφετιέρας πολύ καλά και έπειτα γεμίστε την με μια κούπα λευκό ξύδι και 2 κούπες νερό.
- Γεμίστε το δοχείο νερού της καφετιέρας με το συγκεκριμένο διάλυμα που υπάρχει στην κανάτα και βάλτε την καφετιέρα σε λειτουργία ενεργοποιώντας τον διακόπτη.
- Οταν η κανάτα γεμίσει ξανά με το ζεστό πια διάλυμα, αφήστε το να δράσει εκεί για περίπου μισή ώρα.
- Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία θα πρέπει να επαναλάβετε για δύο φορές χρησιμοποιώντας μόνο νερό.
Extra tip για να διατηρείτε την καφετιέρα πάντοτε λαμπερή:
Πλένετε όλα τα αποσπώμενα μέρη της καφετιέρας έπειτα από κάθε χρήση της. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό.