Το καμένο φαγητό που κολλάει στα μαγειρικά σκεύη μετά το μαγείρεμα είναι κάτι που βασανίζει όλες τις νοικοκυρές! Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό εύκολα και γρήγορα;
Τι μυστικό βρίσκεται σε ένα μείγμα που μπορείτε να παρασκευάσετε μόνες σας με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Το κύριο συστατικό; Η μαγειρική σόδα!
Τι θα χρειαστείτε:
- νερό
- μαγειρική σόδα
- μία ξύλινη κουτάλα
Τι πρέπει να κάνετε:
Γεμίστε την κατσαρόλα σας με νερό και βάλτε το να βράζει. Αφού δείτε τις πρώτες φουσκάλες, ρίξτε μέσα δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και αφήστε τη να διαλυθεί. Αφού περάσει λίγη ώρα τρίψτε λίγο με την ξύλινη κουτάλα για να φύγουν τα καμμένα ίχνη τελείως. Έπειτα πλύνετε την κανονικά με απορρυπαντικό για τα πιάτα και δε θα πιστεύετε πόσο θα λάμπει!
Advertisements
Advertisements