Δεν είναι πολύ ενοχλητικό να φοράτε το αγαπημένο σας πουλόβερ και εκείνο, αντί να σας κάνει να νιώθετε πιο όμορφα, να σας «τσιμπάει»; Και πώς μπορείτε να θυμάστε ποια ρούχα φοράτε πραγματικά και ποια μαζεύουν σκόνη στην ντουλάπα σας; Οι μπλούζες πάνε στο ράφι ή στην κρεμάστρα; Δείτε τις απαντήσεις σε αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα σχετικά με τη γκαρνταρόμπα σας στις συμβουλές που ακολουθούν.
Κρέμα μαλλιών για να μην τσιμπάνε τα μάλλινα
Για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αίσθηση του τσιμπήματος στα μάλλινα η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο μπάνιο σας, ανάμεσα στα είδη της περιποίησής σας. Αφού πλύνετε και ξεβγάλετε καλά το πουλόβερ σας, βυθίστε το σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Διαλύστε μέσα λίγο από το conditioner σας (προσοχή: όχι προϊόν «2 σε 1») και αφήστε το πουλόβερ να μουλιάσει για 30 λεπτά. Ξεβγάλετέ το πολύ καλά, αφήστε το να στεγνώσει και θα γίνει πιο απαλό από ποτέ!
Το κόλπο της κρεμάστρας για σωστό «ξεκαθάρισμα»
Ακούγεται σπάταλο, αλλά είναι σύνηθες να φοράμε συγκεκριμένα ρούχα πολύ πιο συχνά από άλλα που έχουμε στη ντουλάπα μας. Σε τέτοιο βαθμό, που ίσως κρατάμε ρούχα που έχουμε φορέσει ελάχιστες φορές. Για να κάνετε σωστότερη διαχείριση της γκαρνταρόμπας σας, δεν έχετε παρά να γυρίσετε όλες τις κρεμάστρες σας προς μία κατεύθυνση (την ανάποδη από εκείνη που συνηθίζετε) και κάθε φορά που φοράτε ένα ρούχο να γυρίζετε την κρεμάστρα του προς την άλλη και να την αφήνετε έτσι. Μετά από λίγους μήνες, θα ξέρετε ποια ρούχα σας είναι εντελώς άχρηστα και ποια είναι εκείνα με τα οποία νιώθετε πιο άνετα.
Κρέμασμα και δίπλωμα μαζί για ατσαλάκωτες μπλούζες
Αν και συχνά βολεύει από άποψη χώρου, δεν είναι όλα τα ρούχα για… κρέμασμα. Οι μπλούζες μας για παράδειγμα (φούτερ, πουλόβερ κλπ.) καλό είναι να διπλώνονται και να μην μπαίνουν σε κρεμάστρες γιατί χάνουν το σχήμα τους (ειδικά στους ώμους). Παρ’ όλ’ αυτά, αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρεμάστρα ακολουθήστε την εξής διαδικασία: διπλώστε την μπλούζα κάθετα στη μέση (μανίκι με μανίκι) ώστε να σχηματίσετε ένα «V», ακουμπήστε την κρεμάστρα με το άγκιστρο μέσα στο «V», διπλώστε τις δύο άκρες σταυρωτά και κρεμάστε την στην ντουλάπα.
Μωρομάντηλα για τα δερμάτινα
Τα δερμάτινα και ειδικά τα σουέντ, είναι ρούχα που θέλουν πολλή προσοχή μη λερωθούν και πρέπει να τρέχουμε στο καθαριστήριο. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούμε να το «κλέψουμε», χρησιμοποιώντας ένα μωρομάντηλο για να καθαρίσουμε τοπικά κάποιους λεκέδες. Πρέπει, όμως, να το κάνουμε άμεσα και όσο πιο απαλά γίνεται. Πέρα απ’ το ότι αφαιρεί μέρος του λεκέ, το μωρομάντηλο περιέχει και έλαια που ενυδατώνουν και ωφελούν το δέρμα.
Μαλλιά και μέικ-απ πάντα πριν το ντύσιμο
Καμιά φορά ταλαιπωρούμε λίγο περισσότερο τα ρούχα μας χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Για παράδειγμα, όποτε ασχολούμαστε με τα μαλλιά και το μέικ-απ μας αφού πρώτα έχουμε ντυθεί. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε περνούν εύκολα στα ρούχα – ακόμη και αν δε φαίνεται – προκαλώντας φθορές (π.χ. αποχρωματισμό) ή δύσκολες βρωμιές (π.χ. συσσώρευση σκόνης στο ύφασμα). Το καλύτερο είναι να καλλωπίζεστε φορώντας μία ρόμπα και να ντύνεστε μετά ή να ρίχνετε μια πετσέτα γύρω απ’ τους ώμους σας. Επίσης, μη φοράτε πουκάμισο πριν στεγνώσει το αποσμητικό και αντισταθείτε στον πειρασμό να ψεκάσετε μια δόση λακ καθώς βγαίνετε απ’ την πόρτα.
Δεν αποθηκεύονται τα πάντα σε κενό αέρος
Είναι μια βολική λύση για τον πονοκέφαλο της έλλειψης αποθηκευτικών χώρων, αλλά οι σακούλες από τις οποίες αφαιρούμε τον αέρα δεν είναι κατάλληλες για όλων των ειδών τα ρούχα. Ειδικά τα υφάσματα που περιέχουν φυσικές ίνες (π.χ. μαλλί, μετάξι, κασμίρ) επανέρχονται πιο δύσκολα στην αρχική τους μορφή όταν συμπιεστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. μία ολόκληρη σεζόν). Επίσης, όλα τα ρούχα που, ιδανικά, θα θέλατε να είναι αφράτα και να έχουν όγκο, καλό είναι να μη μένουν σε κενό αέρος για πολύ καιρό (π.χ. δερμάτινα, τζάκετ, παλτά κλπ.).