Διαβάστε τι είναι η κάθε μία και τι γυμνάζει.

Ένα αγαπημένο είδος γυμναστικής είναι η yoga. Το πιο σημαντικό είναι ότι γυμνάζει σώμα και πνεύμα. Υπάρχουν αρκετά είδη, ωστόσο τα πιο διαδεδομένα στη χώρα μας είναι η hatha και η astanga. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της yoga είναι ότι οι ασκήσεις προσαρμόζονται στις δυνατότητες του καθενός. Ενδείκνυται και για εγκυμονούσες, κατόπιν την συμβολή γιατρού φυσικά.

Δείτε τις διαφορές:

Astanga yoga: Συχνά αποκαλείται και power yoga. Θεωρείται μία από τις πιο απαιτητικές μορφές yoga. Επιδρά περισσότερο στο καρδιαγγεακό σύστημα, καθώς βασίζεται σε μία δυναμική, συνεχή ροή κινήσεων και στάσεων.
Πολλοί λένε ότι έχει τα πιο εμφανή αποτελέσματα. Πολλές από τις στάσεις της είναι εξαιρετικά δύσκολες και χρειάζεται χρόνος για να τις καταφέρετε σωστά.

Hatha yoga: Είναι ο πιο βατός τύπος yoga. Σε ένα συνηθισμένο μάθημα, συνήθως διδάσκουν hatha yoga. Η έμφαση είναι στο διαλογισμό και το καθάρισμα του νου από οτιδήποτε είναι άχρηστο και αγχωτικό για εσάς. Συνδυάζει πολλούς διαφορετικούς τύπους στάσεων και γυμνάζει ολόκληρο το σώμα σας.

jenny.gr