Στις 15.03 το απομεσήμερο του Σαββάτου ξεκίνησε ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λαμία, εξαιτίας της κατάργησης του εξεταστικού κέντρου στην Πελασγία.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι παρεμβάσεις που έγιναν σε κεντρικό επίπεδο μέχρι τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου έδειχναν να έχουν αποτέλεσμα αν κρίνουμε και από το ευχαριστήριο που έσπευσε να ανακοινώσει ο κ. Γκλέτσος προς τον Υπουργό.

Τελικά όμως η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή που είχε ανακοινωθεί στο ορθό στις 27 Απριλίου δεν άλλαξε και το εξεταστικό κέντρο της Πελασγίας φέτος δείχνει ότι δε θα λειτουργήσει.

«Δεν μπορεί να γίνεται αυτό κάθε χρόνο», λέει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο κ. Γκλέτσος. «Δεν μπορεί την τελευταία στιγμή να βάζουν σε δοκιμασία αυτά τα παιδιά. Είναι παιδιά που για να φτάσουν ως εδώ έχουν περάσει πολλά. Με συνεχείς μετακινήσεις για φροντιστήρια για Αγγλικά, παιδιά που κάνουν έτσι κι αλλιώς πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να φτάσουν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στην τριτοβάθμια και τώρα έρχονται να τους προσθέσουν κι άλλα τόσα χιλιόμετρα στις πανελλήνιες», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος και συμπληρώνει. «Τους λέμε ότι όποια έξοδα χρειαστούν θα τα καλύψουμε εμείς. Όχι από τον προϋπολογισμό του Δήμου για να επιβαρύνουμε το κράτος, αλλά από χορηγίες. Βενζίνες αποζημιώσεις, διανυκτερεύσεις ότι θέλουν. Λένε για το αδιάβλητο. Αυτό κι αν προσβάλει τους εκπαιδευτικούς μας λες και θα δώσουν οι δικοί μας τα θέματα στα παιδιά. Ας φέρουν από όπου θέλουν και από το Διδυμότειχο θα τα καλύψουμε εμείς τα έξοδά τους.

Αναφορικά με το πόσο θα τραβήξει η απεργία, ο κ. Γκλέτσος δηλώνει αποφασισμένος. «Μέχρι να υποχωρήσουν ή μέχρι να με μαζέψουν. Η αστυνομία, το νοσοκομείο δεν ξέρω. Εγώ δεν υποχωρώ…»

govastileto.gr