Αφράτες εσωτερικά, τραγανές εξωτερικά και πασπαλισμένες με φέτα, ρίγανη και πάπρικα αυτές οι τηγανιτές πατάτες είναι τόσο λαχταριστές που δε θα προλάβουν να κρυώσουν στο πιάτο.

Υλικά

  • 500γρ. πατάτες
  • 200γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, σπασμένη
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε άφθονο αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Τις κόβετε κυδωνάτες.

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε τις πατάτες με το σκόρδο.

Βήμα 3

Αλατίζετε ελαφρά και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Στραγγίζετε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με τη φέτα, πασπαλίζοντας με ρίγανη, πάπρικα και πιπέρι.

olivemagazine.gr