Μην χασετε

Βουτυράτες πατάτες με φέτα και ρίγανη

Αφράτες εσωτερικά, τραγανές εξωτερικά και πασπαλισμένες με φέτα, ρίγανη και πάπρικα αυτές οι τηγανιτές πατάτες είναι τόσο λαχταριστές που δε θα προλάβουν να κρυώσουν στο πιάτο.

Advertisements

Υλικά

  • 500γρ. πατάτες
  • 200γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, σπασμένη
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε άφθονο αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Τις κόβετε κυδωνάτες.

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε τις πατάτες με το σκόρδο.

Βήμα 3

Αλατίζετε ελαφρά και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Στραγγίζετε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με τη φέτα, πασπαλίζοντας με ρίγανη, πάπρικα και πιπέρι.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα