Ένοχη κρίθηκε μία 39χρονη μητέρα για τη δολοφονία του 18 μηνών γιου της, το οποίο τάιζε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά. Ο σύζυγος της 39χρονης πρόκειται να δικαστεί με τις ίδιες κατηγορίες.

Advertisements

 

Η Sheila O’Leary αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη μετά την καταδίκη των ενόρκων την Τετάρτη για δολοφονία και μια σειρά από κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκου για τον θάνατο του μικρού Ezra O’Leary το 2019.

Το αγοράκι της ζύγιζε μόλις 7,7 κιλά – τρία κιλά κάτω από το μέσο όρο – όταν οι γονείς του παρατήρησαν ότι είχε σταματήσει να αναπνέει.

Η 39χρονη με τον σύζυγό της, Ryan O’Leary, είπαν στην αστυνομία ότι ο Ezra ακολουθούσε αυστηρή vegan διατροφή – και επίσης ότι θήλαζε.

Advertisements

Είπαν ότι το παιδί δεν είχε φάει για περίπου μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του και είχε πρόβλημα ύπνου.

Η νεκροψία διαπίστωσε ότι το αγοράκι πέθανε από επιπλοκές λόγω υποσιτισμού.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τη μητέρα ότι δεν αναζήτησε κατάλληλη ιατρική φροντίδα για τον γιο της όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν άρρωστος.

«Επέλεξε να αγνοήσει τις κραυγές του», δήλωσε η βοηθός εισαγγελέα Sara Miller κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης. «Δεν χρειαζόταν ζυγαριά για να δει τα οστά του ούτε για να ακούσει το κλάμα του».

 

Advertisements

Επιπλέον πρόσθεσαν πως το ζευγάρι παραμελούσε και τα υπόλοιπα τρία παιδιά του – όλα ηλικίας κάτω των 11 ετών – όταν πέθανε ο Ezra.

«Βρισκόμαστε εδώ επειδή τα παιδιά τους λιμοκτονούσαν τόσο πολύ που το μικρότερο πέθανε από την πείνα», δήλωσε η Miller.

Ο Ryan O’Leary, σύζυγος της 39χρονης, πρόκειται να δικαστεί με τις ίδιες κατηγορίες.

lifo.gr

Advertisements