“Τσακισμένη” πλέον από τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, τη δεκατετράμηνη παραμονή της στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και τα προβλήματα υγείας που την οδήγησαν στι διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση που έκανε πρόσφατα στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” δηλώνει πως είναι η Βίκυ Σταμάτη.

Με τη δίκη για το σκάνδαλο Άκης-gate να μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς -εκτός απροόπτου- τη Δευτέρα αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, η σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου μιλά στην Espresso και κάνει λόγο για ένα “περιβάλλον” που είχε βάλει στόχο την εξόντωσή της και τελικά “η αποστολή τους εξετελέσθη”

Το τελικό χτύπημα ήρθε όταν πριν λίγες ημέρες χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο. Μια επέμβαση που κράτησε σχεδόν επτά ώρες και ήταν το άλλο μεγάλο τίμημα που θεωρεί ότι πλήρωσε η ίδια για τη βαθιά της επιθυμία να αποκτήσει παιδί.

Μια επιθυμία που, για να την πραγματοποιήσει, χρειάστηκε να υποβληθεί σε συνεχείς ορμονοθεραπείες και πολλές εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, αν και για πολλά χρόνια – όπως αποκαλύπτει- το περιβάλλον του συζύγου της δεν του επέτρεπε να αποκτήσει τρίτο παιδί.

“Τρία είναι τα πολυτιμότερα πράγματα του ανθρώπου: η οικογένεια του, η υγεία του και η ελευθερία του. Εγώ τα έχασα και τα τρία… Σκέφτομαι το παιδί μου συνέχεια. Ο γιος μου ρωτάει κάθε βράδυ τη μητέρα μου που τον φροντίζει: «Γιαγιά λες να μας κάνει έκπληξη η μαμά και να έρθει σπίτι μας αύριο το πρωί που θα ξυπνήσω;»”, λέει και συνεχίζει: “Γι’ αυτό το παιδί έχω ανέβει έναν Γολγοθά. Ήθελα να μείνω έγκυος αλλά ως το 2000 που παντρεύτηκα δεν επέτρεπε το περιβάλλον του συζύγου μου να κάνει τρίτο παιδί. Μετά ξεκίνησα τις εξωσωματικές”.

Advertisements

Η ίδια μάλιστα αποκαλύπτει πως ο γιατρός της είχε πει πως δεν μπορούσε να της εγγυηθεί για τους μαστούς της, αλλά η απάντησή της ήταν μια “Θα πληρώσω κάθε τίμημα” και συμπληρώνει: “Τα ογκίδια στο στήθος ήταν αποτέλεσμα της ορμονοθεραπείας που έκανα, γι\’ αυτό υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή. Λέτε να έκανα7 ώρες χειρουργείο για να φαίνομαι πιο όμορφη; Λέτε να με ενδιαφέρει αυτό, τώρα που δεν μπορώ να δω το παιδί μου;”

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Espresso”, ο χρόνος στη φυλακή περνάει αργά για τη Βίκυ Σταμάτη. Για να περάσουν οι ώρες, ζωγραφίζει και γράφει. Ήδη, έχει γράψει ένα παιδικό διήγημα και, όπως μας αποκαλύπτει, στα σχέδιά της είναι η συγγραφή ενός βιβλίου, μέσω του οποίου θα αφηγείται την προσωπική της περιπέτεια που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

tlife.gr

Advertisements