Τώρα που ο χειμώνας είναι και οι θερμοκρασίες έχουν πέσει, η απόλαυση μιας κούπας τσάι αποτελεί μια από τις αγαπημένες στιγμές της ημέρας. Και από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες πολλές γεύσεις για να επιλέξεις, το τσάι καλύπτει… κάθε γούστο.

Advertisements

Αυτό που μάλλον δεν ήξερες μέχρι σήμερα, είναι ότι κάθε είδος τσαγιού προσφέρει κάτι διαφορετικό στο σώμα μας και ξεχωριστές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Ωστόσο, τα οφέλη του τσαγιού για την υγεία μπορούν να… εξουδετερωθούν ανάλογα με τον τρόπο που το καταναλώνουμε, με χειρότερο όλων την προσθήκη ζάχαρης. Αυτή η κακιά συνήθεια μπορεί να μετατρέψει αυτό το φάρμακο της φύσης, σε κάτι τόσο ανθιυγιεινό και παχυντικό όσο ένα γλυκό. 

Γι΄αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέγεις μια γεύση που σε συναρπάζει και να απολαμβάνεις το τσάι σου χωρίς να βάζεις καθόλου ζάχαρη. Ούτε, βέβαια, τεχνητά γλυκαντικά όπως η ζαχαρίνη είναι καλά για εσένα, αφού καταστρέφουν κι εκείνα τα οφέλη του τσαγιού για την υγεία. Το μόνο που σου επιτρέπουμε είναι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, μέχρι εκεί!

Advertisements

Ωστόσο, η ζάχαρη δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνει το τσάι σου ανθυγιεινό. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει 3 ακόμη κακές συνήθειες, η διακοπή των οποίων θα σε οδηγήσει σε μια… υγιεινή σχέση με το τσάι.

 

Η υπερβολική κατανάλωση τσαγιού προκαλεί προβλήματα υγείας

Μια είναι η παροιμία που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε περίσταση, και δεν είναι άλλη από το… παν μέτρον άριστον! Και στην περίπτωση κατανάλωσης τσαγιού, το μέτρο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, αφού η υπερβολή μπορεί να μειώσει το πόσο καλά απορροφά ο οργανισμός σου το σίδηρο, να αυξήσει τα επίπεδα άγχους όπως ακριβώς κάνει και ο καφές, να σου δημιουργήσει προβλήματα ύπνου, αλλά και να σου προκαλέσει καούρα ή/και ναυτία. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να οδηγήσει σε εισροή φθορίου στο σώμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας.

Advertisements

Μερικές από αυτές τις παρενέργειες προέρχονται από την καφεΐνη που περιέρχει το τσάι, ενώ άλλες, όπως η καούρα και η ναυτία, προέρχονται από το ίδιο το τσάι.

Η προσθήκη γάλακτος προσθέτει θερμίδες στο διαιτητικό τσάι σου

Μια ακόμη ανθυγιεινή συνήθεια που κάνεις με το τσάι σου είναι η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας γάλακτος, αφού με αυτόν τον τρόπο το κατά τ’ άλλα υγιεινό τσάι, γίνεται μια… βόμβα θερμίδων (ειδικά αν χρησιμοποιείς πλήρες γάλα).

 

Advertisements

Τα προσυσκευασμένα ροφήματα τσαγιού δεν είναι τόσο υγιεινά όσο νόμιζες

Αν και υπάρχουν και υγιεινές επιλογές, τα περισσότερα προσυσκευασμένα ροφήματα τσαγιού είναι γεμάτα ζάχαρη. Γι’ αυτό έχε υπ’ όψιν σου ότι το πραγματικά υγιεινό τσάι είναι μόνο αυτό που φτιάχνεις εσύ η ίδια με τα χεράκια σου, όταν φυσικά δεν κάνεις περιττές προσθήκες όπως αυτές που προαναφέραμε!

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements
Advertisements