Εκτός από τις ισχυρές αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες νεότερες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων φρούτων μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια κιλών.

Ποια είναι τα φρούτα που θα σας βοηθήσουν στη μάχη κατά των περιττών πόντων και κιλών;

Αχλάδι

Σύμφωνα με τα μέλη της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων τα αχλάδια αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους σε περιόδους δίαιτας αποτελεί ιδανική διατροφή για το κάψιμο του λίπους, που είναι συγκεντρωμένο στα διάφορα σημεία του σώματος.

Παράλληλα περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, φυλλικό οξύ και νιασίνη. Επίσης, είναι πλούσια σε χαλκό, φωσφόρο και κάλιο και σε μικρότερες ποσότητες σε ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και θείο και έχουν λίγες θερμίδες.

Τα αχλάδια θεωρούνται υποαλλεργικά φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έτσι συμβάλλουν στο αίσθημα του κορεσμού.

Μήλο

Εκτός από την προστασία του καρδιαγγειακού τα μήλα βοηθούν αποτελεσματικά σε περιόδους δίαιτας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες   είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ ενώ αποτελούν ασπίδα προστασίας στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου, αλλά και στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Μελέτες έχουν επίσης αποδείξει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον δύο μήλων την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο του άσθματος και του διαβήτη τύπου 2, ενώ ενισχύει την υγεία των πνευμόνων. Σε περιόδους δίαιτας τα μήλα είναι ένα υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας αφού δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες

Ρόδι

Η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού, θωρακίζει τον οργανισμό και συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, το γεγονός, ότι σε όλους τους Αρχαίους πολιτισμούς από τους Έλληνες και τους Αιγύπτιους μέχρι την Κίνα και τη Βαβυλώνα κατείχε περίοπτη θέση.

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η αντιοξειδωτική ικανότητά του ροδιού είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερη απ’ αυτήν του πράσινου τσαγιού.

Μετά από αναλύσεις, που έκαναν στα εργαστήρια   εντόπισαν , ότι εμπεριέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών: τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ .

Παράλληλα καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι ακόμη πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

πηγη: newwoman.gr