Το τοξικό άτομο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας με πολλούς και διάφορους τρόπους. Το χειρότερο όμως είναι τα πισώπλατα μαχαιρώματα και η ύπουλη συμπεριφορά τους.

Advertisements

 

Παρακάτω θα δείτε  μερικούς ύπουλους τρόπους με τους οποίους οι τοξικοί άνθρωποι μπορούν να σας παγιδέψουν.

Θα σας μπερδεύουν

Τη μια μέρα συμπεριφέρονται εξαιρετικά ωραία και την άλλη στιγμή είναι εξαιρετικά αλαζονικοί. Η γρήγορη αλλαγή συμπεριφοράς τους μπορεί σας απογοητεύσει, ενώ ταυτόχρονα θα σας κάνει να αναρωτιέστε εάν φταίτε εσείς για όλη αυτή την απότομη αλλαγή.

 

 

Advertisements

Θα προσπαθήσουν να σας ελέγξουν

Ενώ θα φαίνεται ότι όλα τα κάνουν για εσάς, στην πραγματικότητα θα προσπαθήσουν να σας χειραγωγήσουν και να αποκτήσουν εξουσία στις αποφάσεις και τις επιλογές σας. Με απλά λόγια θα σας κάνουν να νιώθετε ότι δεν είστε ικανοί να πάρετε ώριμες αποφάσεις.

 

Θα σας ζητήσουν να αποδείξεις την αγάπη σας

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να ζητήσει ένας άνθρωπος από τον σύντροφό του, είναι να του αποδείξει την αγάπη του. Αυτό σημαίνει ότι δεν τον εμπιστεύεται. Για τους τοξικούς ανθρώπους η αγάπη σας δεν θα είναι ποτέ αρκετή.

 

Θα σας κάνουν να ζητήσετε συγγνώμη ακόμα και όταν δεν φταίτε

Μήπως ζητάτε μόνο εσείς συγγνώμη και διορθώνετε πάντα τα πράγματα; Αν ναι, τότε έχετε δίπλα σας ένα τοξικό άτομο. Οι τοξικοί άνθρωποι δεν ζητάνε ποτέ συγγνώμη, αντ αυτού παγιδεύουν τους άλλους στο να πιστεύουν ότι πάντα φταίνε.

Μήπως οι παραπάνω συμπεριφορές σας θύμισαν φίλους, συντρόφους, συνάδελφους ή γονείς και αδέλφια; Όποια κι αν είναι η σχέση σας μαζί τους, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να πάρετε απόσταση από αυτά τα άτομα, ειδικά σε περιόδους που ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε κάτι νέο. Τα άτομα αυτά, είτε ασυνείδητα, είτε συνειδητά, σας κόβουν τα φτερά, σας αναστέλλουν και σας μπλοκάρουν.

Η ζωή και τα όνειρά μας όμως είναι πολύτιμα, και είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε ότι χρειάζεται για να χαρούμε τη ζωή μας και να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements