Μην χασετε

Η τούρτα των ερωτευμένων

Αφράτο και γλυκό κέικ σε σχήμα καρδιάς για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Advertisements

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ καρδούλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή γάλα πλήρες
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
56 γραμμάρια χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ εσπρέσο ή νες καφε

Για την επικάλυψη
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
5 κούπες ζάχαρη άχνη
1 δίσκο από το κέικ θρυμματισμένο σε μπολ

Εκτέλεση

Για το κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης τα αυγά, το ξινόγαλα , βανίλια και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

default

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα