Τι και αν έχει ξεπεράσει τα 50 του χρόνια; Τι κι αν άλλοι στην ηλικία του έχουν ξεκινήσει να… παραπροσέχουν; Τι κι αν έχει ήδη σπάσει πολλές φορές τα πόδια του και όχι μόνο;

Advertisements

Ο Tom Cruise συνεχίζει να προσφέρει θέαμα στις ταινίες δράσεις, αναλαμβάνοντας μάλιστα ο ίδιος όλα τα επικίνδυνα γυρίσματα. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και στη νέα του ταινία με τίτλο: «Mission: Impossible Fallout».

Αυτό, όμως, που τραβάει την προσοχή μας είναι ένα ακροβατικό του, για το οποίο εκπαιδευόταν πάνω από ένα χρόνο! Το πήδημα HALO (high altitude, low opening), όταν πηδάς σε μεγάλο υψόμετρο από αεροσκάφος και ανοίγεις το αλεξίπτωτο όταν έχεις πλησιάσει αρκετά στο έδαφος.

Πιο αναλυτικά μιλάμε σε μία φυσιολογική περίπτωση skydiving μιλάμε για πτώση από τα 4.000 μέτρα ύψος, ελεύθερη πτώση για περίπου 60 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια ανοίγει το αλεξίπτωτο. Στο πήδημα HALO, ρίχνεσαι στο κενό από ύψος 9.000 μέτρων. Σε αυτό το ύψος, η θερμοκρασία πέφτει έναν με δύο βαθμούς Κελσίου, και ο «βουτηχτής» είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα οξυγόνου.

Εβδομάδες ολόκληρες εκπαιδευόταν ο Τομ (μαζί με μια ομάδα οπερατέρ) σε πήδημα HALO για τις ανάγκες της καινούργιας ταινίας «Mission: Impossible». Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι είναι ο πρώτος ηθοποιός στην ιστορία του κινηματογράφου που αποπειράθηκε να φέρει σε πέρας αυτή την επικίνδυνη… αποστολή!

Advertisements

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Advertisements