Υπάρχει μια νέα απογοητευτική εξέλιξη στην υπόθεση του βιασμού και κακοποίησης του 12χρονου από τον Κολωνό, καθώς ο εισαγγελέας της φυλακής, όπου κρατείται η μητέρα του παιδιού, απαγόρευσε στη γυναίκα να επισκέπτεται την κόρη της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε η θεία του 12χρονου κοριτσιού, μετά την απόφαση του εισαγγελέα να πάψει το κορίτσι να βλέπει τη μητέρα του στη φυλακή, η 12χρονη φέρεται να της είπε «δεν αντέχω άλλο να ζω». Η θεία της μικρής, εκπέμποντας κραυγή αγωνίας, τονίζει πως το παιδί είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

 

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Νιώθω ότι το παιδί το πολεμούν καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό μόνη της, γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι. Ξαφνικά ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της. Για ποιον λόγο; Όρισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να βλέπει τη μητέρα της. Δεν ξέρω πόση αντοχή μου έχει μείνει να διαχειριστώ όλα αυτά που ζω καθημερινά. Αμφισβητούν την εισήγησή μου, που λέω πόσο πολύ θέλει το παιδί να δει τη μάνα του και τη ζητά. Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή της 12χρονης, που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με τη μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν», εξομολογήθηκε η θεία της 12χρονης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Advertisements

 

«Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο»

«Πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω με λόγια την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάωΔεν ξέρω τι θα κάνω, αν πάθει κάτι το παιδί. Το έχουν λυγίσει. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο. Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: “Θεία, δεν αντέχω άλλο να ζω”. Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της. Αλίμονο, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα είναι όλοι υπόλογοι. Βλέπω ότι, όσο περνούν οι μέρες, μένουμε τελείως στο άδικο και στο ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της», πρόσθεσε η θεία του κοριτσιού.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, ανέφερε ότι το παιδί θεωρεί ότι τιμωρείται. Οπως είπε, ζήτησε ακρόαση από τον εισαγγελέα φυλακών και πως, μέχρι στιγμής, τούς έχει δοθεί μόνο προφορική αιτιολογία για την απαγόρευση του να βλέπει τόσο η 12χρονη, όσο και ο αδερφός της τη μητέρα τουςΗ αιτιολογία ήταν ότι έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τη μητέρα και ότι πρόκειται για θύτη – θύμα.

 

Advertisements

Ο σωφρονιστικός κώδικας δεν προβλέπει κάποια τέτοια απαγόρευση

Ωστόσο, όπως επισήμανε η κα Ταραχοπούλου, η μητέρα του κοριτσιού έχει προφυλακιστεί, δεν έχει καταδικαστεί για την υπόθεση, ενώ, παράλληλα, ο σωφρονιστικός κώδικας δεν προβλέπει κάποια τέτοια απαγόρευση, αφού αυτό που κρίνει είναι ο βαθμός συγγένειας. Επίσης, τη φυσική συνάντησή τους την επιζητούν και η 12χρονη και η μητέρα της, αλλά ακόμη και η παιδοψυχολόγος που έχει ορίσει το κράτος συνιστά το παιδί να βλέπει τη μητέρα του, καθώς αυτό βοηθά τη ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση.

«Χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και αντίθετα με τα όσα προβλέπει και ο σωφρονιστικός κώδικας, απαγορεύτηκε στο παιδί και στον αδερφό της -που βρίσκονται μαζί με την θεία- να επισκέπτονται την μητέρα τους. Ζητήσαμε ακρόαση από τον εισαγγελέα των φυλακών, τού υποβάλλουμε την γνωμάτευση της παιδοψυχιάτρου που παρακολουθεί το παιδί από το δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο έχει οριστεί από το κράτος», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή η κα Ταραχοπούλου.

«Η σύσταση της παιδοψυχιάτρου είναι να βλέπει το παιδί την μητέρα του και ότι αυτή η απουσία της επαφής, κάτι που έχει ζητήσει και το παιδί και η μάνα, δημιουργεί προβλήματα στο κορίτσι και επιδεινώνει την κατάστασή της. Το παιδί είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση, θεωρεί ότι τιμωρείται το ίδιο. Θεωρεί πάρα πολύ άσχημη την απαγόρευση της επαφής με την μητέρα», καταλήγει η δικηγόρος.

 

Advertisements

newsbreak.gr

Advertisements