Ένα ανέλπιστο δώρο έλαβαν οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκο. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Tom Hanks αποφάσισε να τους στείλει ως δώρο μία ακριβή μηχανή εσπρέσο.

«Για το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, συνεχίστε τη μάχη που δίνετε για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την Αμερικάνικη Διαδρομή. Ειδικά για το μέρος της Αλήθειας», έγραφε στο σημείωμα που συνόδευε το δώρο του, μαζί με μία κάρτα του βραβευμένου με Πούλιτζερ Μπιλ Μόλντιν.

«Τα φρέσκα, πνευματώδη αμερικανικά στρατεύματα, ξαναμμένα με τη νίκη φέρνουν χιλιάδες πεινασμένους, ρακένδυτους και από τη μάχη κουρασμένους κρατούμενους», έγραφε η λεζάντα της κάρτας.

Οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν χρόνο και αμέσως τουίταραν φωτογραφίες της ανοξείδωτης μηχανής εσπρέσο αξίας πάνω από 2,5 χιλιάδες ευρώ.

Ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς Στιβ Χόλαντ έγραψε στο Twitter: «ευχαριστούμε τον Tom Hanks για τη καινούργια μηχανή του καφέ για τους σκλάβους στην αίθουσα τύπου».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Tom Hanks προβαίνει σε μία τέτοια χειρονομία. Το 2004 είχε χαρίσει και τότε μία καφετιέρα για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου καθώς σε μία επίσκεψή του διαπίστωσε ότι πίνουν καφέ από αυτόματο μηχάνημα.

  Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Moυ έγινε πρόταση να τραγουδήσω στην Επίδαυρο. Εδώ και 3 μέρες δεν μπορώ να σταματήσω από τα γέλια»

Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», ο ηθοποιός έγραφε στην κάρτα που την συνόδευε: «Ελπίζω ότι αυτό το μηχάνημα θα κάνει το 24ωρο της ειδησιογραφίας πιο ευχάριστο. Προσθέστε νερό, τοποθετήστε την κάψουλα, πατήστε το κουμπί και είναι έτοιμο. Όλα τα καλά. Tom Hanks».

Το 2010 σε μία άλλη επίσκεψή του είχε δει ότι η μηχανή είχε αρχίσει να χαλάει και την αντικατέστησε «για τους φτωχούς υπηρέτες της Τέταρτης Εξουσίας».

«Ξέρετε θα πρέπει να την καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση», αστειεύτηκε ο ηθοποιός.

Η χειρονομία του Hanks γίνεται σε μία εποχή όπου οι σχέσεις του Λευκού Οίκου με τους δημοσιογράφους είναι τεταμένες καθώς ο Τραμπ τους κατηγορεί για τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων».

govastileto.gr