Μην χασετε

Τη γυναίκα την κάνουν κυρία οι επιλογές της

Αυτό ήταν φίλε μου!

Τη χάνει.

 

Αυτή τη γυναίκα που φλέρταρε τόσο καιρό και προσπαθούσε να πλησιάσει, την χάνει. Λέει ότι ξέρει τις γυναίκες πολύ καλά.

Advertisements

Μεταξύ μας; Δεν ξέρει τίποτα. Ή μάλλον ξέρει. Ξέρει τις γυναίκες του επιπέδου που τόσα χρόνια τον βόλευε να συναναστρέφεται. Γιατί απλά δεν ήθελε να δίνει τίποτα περισσότερο.

Παρά μονάχα λίγο χρόνο στην κάθε μία ξεχωριστά. Και τώρα; Τώρα που λέει ότι έμαθε να ανοίγει την καρδιά του και είναι έτοιμος να δώσει και να μοιραστεί, τι κάνει;

Πάλι τα ίδια! Βλέπεις το θέλω του τώρα είναι πολύ κοντά στις συνήθειες του τότε.
Δεν το περίμενε ε; Έχει συνηθίσει την εικόνα της απλής γυναίκας που θα αρκεστεί στο λίγο του. Που θα είναι η ουρά του.

Συγγνώμη σκυλάκι θέλει ή γυναίκα; Σκύλο μπορεί και να έχει. Ακόμα και αυτός ο πιστός φίλος την προδοσία δεν θα την δεχτεί.

Advertisements

Ναι, είναι προδοσία να ξυπνάς τον έρωτα σε μια γυναίκα και ύστερα να μην ανταποκρίνεσαι σε αυτό που εσύ ξεκίνησες.

Είναι ντροπή για έναν άντρα. Δε νομίζεις;

 

Ή μήπως αυτή η γυναίκα είναι κάτι καινούριο για αυτόν; Το οφείλει στον εαυτό του να ξεκόψει από κάθε συνήθεια του παρελθόντος. Όπως την εικόνα της απλής γυναίκας που μόλις καταλάβει το κάλεσμά του τρέχει σαν σκυλάκι. Έρχεται σαν μια φτηνιάρα γραμματέας, κάθεται πάνω στο γραφείο και με ένα χαζό ναζιάρικο και χαζογκομενίστικο τρόπο αλλάζει συνέχεια σταυροπόδι και χαϊδεύει τα μαλλιά της. Ο σκοπός της είναι ο εύκολος τρόπος ζωής. Γι’ αυτό τόση φθήνια.

Advertisements

Αυτή λοιπόν την έχει ήδη κερδίσει. Δε χρειάζεται να κάνει τίποτα. Τον περιμένει με τις πόρτες ορθάνοιχτες…!

Άντε να δω τι σόι κυνηγός θα είναι τώρα!

Την άλλη όμως; Για αυτή που σου έλεγα στην αρχή. Αυτή που με την άκρη του ματιού της κατάλαβε το κάλεσμά του. Έτσι έφτιαξε ένα παιχνίδι για δύο!

Για εκείνον και την ίδια. Ένα παιχνίδι εξερεύνησης, φαντασίας και μυστηρίου.
Ήθελε απλά να οδηγηθούν μαζί. Δίπλα-δίπλα, σιγά-σιγά μέχρι τον επόμενο σταθμό.
Στο σταθμό που εκείνος λέει ότι έχει να δώσει πολλά. Θα ήταν παιχνίδι για δύο όμως. Μόνο για δύο. Άλλωστε 
το πάθος σε όσα πιο πολλά κομμάτια μοιραστεί τόσο λιγότερο θα είναι.
Γι’ αυτό σου λέω παιχνίδι μόνο για δύο.
Τελικά τι ξέρει αυτός για τις γυναίκες; Ξέρει ότι θέλουν χρόνο για να σε αγγίξουν με την σκέψη τους; Να νιώσουν την αύρα σου; Να σε μυρίσουν και να αφήσουν την αίσθηση της όσφρησης να μπει σε κάθε κύτταρο τους;

 

Άγνωστες λέξεις ε;

Advertisements

Αυτό όμως κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Το στιλ, εγώ είμαι άντρας και κάνω ότι θέλω. Και φυσικά της χαζογκομενίτσας που ξεφτιλίζει το γυναικείο φύλο. Για αυτά τα δύο στιλ η ΓΥΝΑΙΚΑ προχωράει απορρίπτοντας κάθε συμπεριφορά που προσβάλει την αξιοπρέπεια της και συνεχίζει το δρόμο που χάραξε μόνη της.
Ξέρει ότι θα συναντήσει πολλές ήττες μέχρι να φτάσει στη νίκη που θα είναι όλη δική της. Έτσι και τη νίκη και την ήττα τις κάνει δικές της.

Αυτό σημαίνει γυναίκα με Γ κεφαλαίο.
Είναι το ισχυρότερο κομμάτι της παρτίδας. Όπως η βασίλισσα στο σκάκι. Δεν ανταλλάσσεται με οποιοδήποτε πιόνι. Αυτό σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη να υποχωρεί σε κάθε απειλή. Γιατί η ήττα και η νίκη της είναι δική της επιλογή. Η νίκη της θέλει να είναι καθαρή από ατόφιο χρυσάφι.

Θα επιλέξει λοιπόν την ήττα γιατί δε θα προδώσει την αξιοπρέπειά της και την ηθική της. Δε θα γίνει πιόνι στα χέρια κανενός. Δε θα γίνει μια χαζογκομενίτσα για μια κάλπικη νίκη.
Έχει θάρρος για τη ζωή. Και αυτό θέλει καρδιά. Και από αυτήν έχει πολύ.
Όχι όμως θράσος. Θεωρεί το θράσος της γυναίκας-σκυλάκι, αθέμιτο ανταγωνισμό και γι’ αυτό θα της χαρίσει την νίκη με μεγάλη χαρά.

Και πίστεψέ με. Το έχει σκεφτεί πολύ πριν επιλέξει την ήττα.
Γιατί και η ήττα είναι δική της. Και θα την χαρεί όπως τη νίκη. Ξέρει ότι το αναπόφευκτο θα την συντρίψει πριν την συντρίψει. Έχει πονέσει πολύ για να το μάθει. Γι’ αυτό την ήττα θα την επιλέξει με περηφάνια και όχι με κλάματα.

 

Γιατί αυτό θα την κάνει πιο δυνατή. Άκου και αυτό το τελευταίο.
Τη γυναίκα η φύση την κάνει θηλυκό. Γυναίκα έτσι και αλλιώς θα γίνει.
Κυρία όμως θα την κάνουν οι επιλογές της.
Και θα είναι όλες δικές της…

Της Νατάσας Μαρίνη.

ΠΗΓΗ: www.anapnoes.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα