Μπορεί για την εμφάνιση της ακμής να αποδίδονται ευθύνες στις κακές μας στις …ορμόνες αλλά δεν φταίνε πάντα αυτές.Πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε τις κακές μας τις ορμόνες καλό θα ήταν πρώτα να αλλάξουμε τις κακές καθημερινές συνήθειές μας, που από ότι φαίνεται εντείνουν το πρόβλημα της ακμής.

Advertisements

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ απέδειξε ότι η χρήση λάθους μεικάπ, το άγχος , ο γλυκός εθισμός, αλλά και η κακή υγιεινή ενοχοποιούνται για την εμφάνση της ακμής.

Λάθος μέικαπ

Τα διάφορα μέικαπ που περιέχουν συνθετικά χρώματα ερεθίζουν το δέρμα σχηματίζοντας ένα στρώμα στο πρόσωπο, που στην ουσία παγιδεύει τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα. Συνέπεια το δέρμα να ξεσπά εμφανίζοντας τα σπυράκια της ακμής.

Άγχος

Τα επίπεδα του άγχους αυξάνουν την παραγωγή της κορτιζόλης, η οποία προκαλεί με την σειρά της… σπυράκια.Οι ειδικοί επιστήμονες στο σημείο αυτό συστήνουν να περιορίστε το άγχος και να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες αν θέλετε δέρμα χωρίς ακμή.

Η αφυδάτωση

Advertisements

Το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Όταν το πρόσωπό σας αφυδατώνετε εξαιτίας της χρήσης κάποιων προϊόντων που περιέχουν οινόπνευμα, σκληρά σαπούνια και υπεροξείδιο του βενζολίου, ή ακόμη και από το πολύ κρύο το σώμα, προκειμένου να αντικαταστήσει τα επίπεδα ενυδάτωσης, παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα (λιπαρότητα).
Έτσι οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που ενυδατώνουν το δέρμα.

Αντισταθείτε στην σοκολάτα

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης που προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων όπως τα εξευγενισμένα σάκχαρα, το άσπρο ψωμί, τα τηγανητά, η σοκολάτα κ.λπ αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προκαλεί ακμή.

Ένας ακόμη παράγοντας που προκαλεί την εκδήλωσή της είναι τα πολυχρησιμοποιημένα πινέλα ή σφουγγαράκια μέικαπ, καθώς είναι εστίες βακτηρίων.

iatropedia.gr

Advertisements