Λίγες ημέρες απέμειναν για να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη της επίθεσης με καυστικό υγρό στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία στις 15 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή.

Το πρωί του Σαββάτου, στην πρεμιέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι», για πρώτη φορά, μίλησε ο θείος της 36χρονης καθ΄ομολογίαν δράστιδος, ο οποίος αποκάλυψε σε τι κατάσταση βρίσκεται η οικογένειά της, αλλά και το προφίλ της ανιψιάς του, πριν προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη.

 

«Με τον πατέρα της μιλάμε. Είναι μέσα το παιδί. Πήγε να τη δει και εγώ πήγα μια φορά αλλά δεν κατάφερα να μιλήσω ποτέ γιατί δεν ήταν ημέρα επισκεπτηρίου. Πήγαμε να τη δούμε. Το έχουμε παιδί μας. Έγινε. Η δουλειά είναι να μη γίνει το κακό, αν γίνει μετά από εκεί και πέρα…Τι να σας πω τώρα, είναι στα κακά τους τα χάλια. Τον πατέρα της τον έχω αδερφό. Τα καλύτερα, παιδί μου και καλό ήταν και θέμα δεν είχε δώσει ποτέ.

  Βαρύ πένθος για την Πόπη Μαλλιωτάκη - Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της

Τι να σας πω, πέσαμε από τα σύννεφα. Τι λόγο κακό να πω για το κορίτσι. Την έχω παιδί μου, την έχω ανιψιά από αδερφό. Τι συνέβη εκεί πέρα, δε γνωρίζουμε τίποτα. Το κορίτσι ήταν στην Αθήνα, εγώ είμαι κάτω στο χωριό με τον πατέρα της. Δε ξέρουμε τίποτα μάτια μου, τώρα καλώς τα κάμνει, ένας νορμάλ άνθρωπος δεν τα κάμνει αυτά. Τώρα τι συνέβη και τι παίχτηκε εκεί αυτό το γνωρίζουν οι δυο.

Χωρίς λόγο, μπορώ να έρθω να σας ενοχλήσω χωρίς λόγο; Είμαστε νορμάλ άνθρωποι, λογικοί. Τα πάντα. Χωρίς λόγο μπορούσε τώρα να πάει να κάνει ζημιά στο κορίτσι; Τώρα στη μέση κάτι παίχτηκε και κάτι συνέβη…. Μας ήρθε ένας κεραυνός στο σπίτι. Δε το περιμέναμε ποτέ. Είναι αναστατωμένη η οικογένειά μου, η οικογένειά μας, όλοι… Φτωχός κόσμος ήμασταν όλοι, φτωχοί και με αξιοπρέπεια. Όχι ανίψια μου, παιδιά μου σας λέω. Αγαπημένοι… Μας συνέβη αυτό το κακό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο θείος της 36χρονης.

  Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης στην Ιωάννα Παλιοσπύρου – Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι δωρεές

Θέλει να παραστεί στο δικαστήριο και να αντιμετωπίσει την κατηγορούμενη

Η άτυχη Ιωάννα θέλει να παραστεί στη δίκη, παρά το γεγονός ότι ο εφιάλτης της επίθεσης με βιτριόλι θα ζωντανέψει ξανά, και θέλει να πάρει τις απαντήσεις της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

«Η Ιωάννα θέλει να παραστεί στο δικαστήριο και να αντιμετωπίσει την κατηγορούμενη. Θέλει να είναι σε όλη την διαδικασία, αν και ψυχολόγοι προσπάθησαν να την αποτρέψουν, γιατί στη δίκη θα ξαναζήσει όλη την επίθεση. Θέλει να πάρει απαντήσεις, αν και πιστεύω ότι δεν θα τις πάρει», είπε ο Απόστολος Λύτρας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας, ένα άτομο που οργανώνει με τόσο καλό τρόπο αυτό το σχέδιο το έχει μελετήσει.

«Η Ιωάννα βρίσκεται σε μία άτυπη φυλακή και θα συνεχίσει να βρίσκεται, γιατί όλο το καλοκαίρι η Ιωάννα δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι της. Ο ήλιος και η ζέστη προκαλούν πόνο στα τραύματά της», δήλωσε.

  Ξεσπά η μητέρα της 29χρονης: «Θα λάμψει η αλήθεια. Αν δεν ήμουν πεπεισμένη για την αθωότητά της δεν θα την υποστήριζα»

Ο κ. Λύτρας τόνισε πως δεν θα αναλάμβανε ποτέ την υπεράσπιση της κατηγορούμενης. «Έχει δικαίωμα υπεράσπισης ο κάθε άνθρωπος και είμαι υπέρμαχος του τεκμήριου της αθωότητας», υπογράμμισε.

«Η Ιωάννα είναι ένα γενναίο παιδί και έχει εισπράξει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο. Ο λόγος για τον οποίο προκύπτει ότι έγινε αυτό, μπήκαμε στη θέση της. Θα μπορούσε να είχε συμβεί σε εμάς, την κόρη μας, σε ένα δικό μας πρόσωπο», κατέληξε.

 

 

Από znews.gr