Μην χασετε

Θάνος Ασκητής: «Οι άνδρες απιστοuν περισσότερο επειδή δεν χορταίνουν το σ∈ξ μέσα στον γάμο»

Το θέμα της απιστίας πραγματεύθηκε από τον γνωστό ψυχίατρο και σeξολόγο Θάνο Ασκητή, ο οποίος ανέλυσε τους λόγους που οδηγούν έναν άνδρα και μια γυναίκα να παραβιάσουν τον γάμο τους.

«Είναι διαφορετικός ο τρόπος που σκέφτεται η γυναίκα και ο άντρας. Όλοι ενοχλούνται από την απιστία. Πονάει ψυχικά. Φαίνεται ότι πονάει περισσότερο την γυναίκα. Ο άνδρας νευριάζει αλλά προσαρμόζεται. Η γυναίκα βυθίζεται περισσότερο στο πένθος», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σ∈ξουαλικής Υγείας.

«Η γυναίκα φαίνεται να μη χρειάζεται τόσο το σ∈ξ αν και είναι κυρίαρχο και στα δύο μυαλά. Για τον άνδρα είναι όμως πρόκληση. Η γυναίκα γίνεται πιο λογική», λέει και προσθέτει πως στον άνδρα είναι περισσότερο σαρκική η απιστία.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι μέσα στο γάμο οι άνδρες κυρίως δεν χορταίνουν το σ∈ξ, πρόσθεσε, Όσο θα υπάρχει το ανθρώπινο γένος, οι άνδρες θα απιστούν περισσότερο, επισημαίνει.

Advertisements

«Ο γάμος χάνεται (…). Η καινούργια εικόνα είναι οι σχέσεις εκτός θεσμού» τόνισε, λέγοντας πως η απιστία υπάρχει διαχρονικά. «Η απιστία είναι η ζωντανή σχέση. Η παράλληλα σχέση είναι μία άλλη ζωή». Ωστόσο, συμπληρώνει πως, αν και δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε μια απιστία, δεν πρέπει ποτέ να εμπλέξουμε σε αυτήν τα παιδιά.

Τέλος, πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπουμε εμείς οι ειδικοί τα τελευταία χρόνια είναι η ανάγκη των ανθρώπων να μάθουν να διαχειρίζονται “τα της ζωής τους”. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος».

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα