Μην χασετε

«Θα τους χρεώσω όλους, ακόμα και τα εγγόνια μου»: Γιαγιά ζητά 17€ το άτομο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τη λύση για να αντεπεξέλθει στο υψηλό κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού βρήκε μία 63χρονη γιαγιά από την Βρετανία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα χρεώσω τους πάντες για το χριστουγεννιάτικο δείπνο και το ηλεκτρικό. Ακόμα και τα νήπια θα πληρώσουν».

 

Γιαγιά Σκρούτζ: Πνεύμα οικονομίας ή τσιγκούνα;

Μάλιστα, η 63χρονη έδωσε στα μέλη της οικογένειάς της αυστηρό χρονικό όριο έως την 1η Δεκεμβρίου για να κάνουν τις πληρωμές, ώστε να προχωρήσει στις προμήθειες που απαιτούνται για το γιορτινό τραπέζι. Σε όποιον της γκρινιάζει απαντά ότι θα τον “ξε-καλέσει” από την οικογενειακή γιορτή.

Η δικαιολογία που έχει για τον εαυτό της η 63χρονη Κάρολαϊν Ντάντριτζ, είναι ότι το Χριστουγεννιάτικο δείπνο δεν είναι μόνο πανάκριβο, αλλά απαιτεί και πάρα πολύ χρόνο για να προετοιμαστεί. Ειδικά φέτος που οι τιμές των αγαθών έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ο εντοπισμός των καλύτερων προσφορών είναι μια πραγματική σπαζοκεφαλιά.

Advertisements

Για τη δωδεκαμελή οικογένεια της Κάρολαϊν η “επιχείρηση Χριστούγεννα” είναι πονοκέφαλος. Η λύση που βρήκε δεν αρέσει σε όλους, αλλά όπως εξήγησε η ίδια στη βρετανική εφημερίδα Sun, την θεωρεί μονόδρομο και επιμένει ότι έτσι όλα μετατρέπονται σε “παιχνιδάκι”. Βέβαια, κάποια από τα μέλη της οικογένειάς της θεωρούν ακραίο το γεγονός ότι η 63χρονη χρεώνει ακόμη και τους βενιαμίν της οικογένειας, τα 3χρονα εγγονάκια της.

 

«Δεν είναι αρπαγή χρημάτων. Απλώς πρέπει να βγει ο χριστουγεννιάτικος προϋπολογισμός και να κατανεμηθεί δίκαια το κόστος μεταξύ όλων όσοι θα βρεθούν στο τραπέζι“, εξηγεί. Η βεβαιότητά της για την αποτελεσματικότητα της λύσης που έχει βρει πηγάζει από το γεγονός ότι το έχει ξανακάνει.

Advertisements

Η 63χρονη Κάρολαϊν, μητέρα πέντε παιδιών, ζει μόνη καθώς είναι χήρα από το 2016. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που είχε ζητήσει τη συνδρομή τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα.

Με τα χρόνια έμαθε να υπολογίζει με ακρίβεια το κόστος για το εορταστικό μενού τηρώντας όλες τις παραδόσεις, ενώ έχει μάθει να κάνει αναγωγές για να βρει την κατανάλωση ρεύματος που αναλογεί στον καθένα για τη θέρμανση, αλλά και για την παρασκευή του γεύματος.

 

Advertisements

Ο τιμοκατάλογος της γιαγιάς Σκρουτζ

Όλοι οι ενήλικες που θα καθίσουν στο τραπέζι της Κάρολαϊν θα πληρώσουν 15 λίρες (περίπου 17,5 ευρώ). Μειωμένη τιμή 10 λιρών (ή 12 ευρώ) χρεώνει σε όσους εργάζονται με μερική απασχόληση και έχουν δική τους οικογένεια.

Η γιαγιά δεν χαρίζεται ούτε στα εγγόνια της, με το μεγαλύτερο από αυτά να είναι 12. Εκείνα θα πληρώσουν από 5 λίρες (6 ευρώ). Στο όριο της υπερβολής ίσως είναι η χρέωση για τα πολύ μικρά της οικογένειας. Τα μικρότερα εγγονάκια της ηλικίας μόλις τριών ετών, χρεώνονται από 2,5 λίρες το καθένα (περίπου 3 ευρώ).

Η 63χρονη δεν αστειεύεται με το “μέτρο” που έχει λάβει και δεν δέχεται καθυστερήσεις στις πληρωμές.

«Ελέγχω τον τραπεζικό μου λογαριασμό από τον Νοέμβριο. Αν δεν έχει συμπληρωθεί εγκαίρως το ποσ, ενημέρωνω όσους έχουν καθυστερήσει και τους υπενθυμίζω την ημερομηνία πληρωμής που είναι η 1η Δεκεμβρίου“, περιγράφει.

«Είναι ένα τηλεφώνημα που έχουν συνηθίσει τα πέντε ενήλικα παιδιά μου ηλικίας 37, 34, 32, 29 και 24 ετών. Ξέρω ότι πάντα κάποιοι θα γκρινιάζουν και θα μου λένε δικαιολογίες όπως “δεν έχω πληρωθεί ακόμα” ή “ο τραπεζικός μου λογαριασμός έχει παγώσει” και “μήπως να πληρώσω την άλλη εβδομάδα;” Από αυτούς δέχομαι και μετρητά».

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα