Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς για τη σπάνια ασθένεια την οποία αντιμετωπίζει, προχώρησε η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, η οποία με γλυκύτητα και τρυφερότητα, δήλωσε ότι η μνήμη της, δεν είναι το δυνατό της σημείο.

Advertisements

 

«Ό,τι μας συμβαίνει, μας συμβαίνει για να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητα. Η καθημερινότητα όλων είναι πολύ δύσκολη. Αν μείνουμε στα προβλήματα και τα διογκώσουμε είναι επιλογή μας. Εμείς διαλέγουμε τη διαδρομή μας», είπε στην Κατερίνα Καινούργιου και την εκπομπή της «Super Κατερίνα» και συνέχισε:

«Το 2015 είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, με πήγαν στο νοσοκομείο και μου είπα ότι κάτι συμβαίνει στην αξονική. Έχω έναν πολύ ώριμο εγκέφαλο. Έκανα εξετάσεις, έχω έναν πολύ ιδιαίτερο εγκέφαλο. Δεν είναι η μνήμη το δυνατό μου σημείο. Είναι πιθανό να γίνει ακόμα χειρότερα, αλλά είναι και πιο πιθανό να βρούμε γρήγορα ένα φάρμακο και να φρενάρουμε την εξέλιξη της νόσου».

 

«Είμαι απόλυτα λειτουργική, κάποιες φορές έχω κρίσεις ολιγόλεπτες που τότε δεν θυμάμαι τίποτα, αλλά μόλις ηρεμήσω, τα θυμάμαι όλα, Όταν προέκυψε το πρόβλημα, η λογική που πάντα την είχα στο φτύσιμο, ήρθε και μου την έφερε. Όλες τις φορές που έχω χάσει τη μνήμη μου είμαι μόνη μου και όλες είμαι στο αυτοκίνητο και στη δουλειά. Τρομάζω, δεν είμαι βιωνική και στεναχωριέμαι, αλλά προσπαθώ να ηρεμήσω, να βρω την ταυτότητά μου και συνεχίζω», πρόσθεσε και μίλησε για το βιβλίο της με τίτλο, «Θα με αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;»:

«Για τον Χρήστο, τον γιο μου, είμαι και μαμά και μπαμπάς. Ένα μικρό κομμάτι της έννοιας μου είναι τι θα γίνει με τον Χρήστο. Ξέρουν τα παιδιά ότι η μαμά έχει πρόβλημα με τη μνήμη και το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Με έπιασε άγχος όταν το έμαθα μήπως δεν προλάβω να τους μιλήσω για κάποια πράγμα. Ξεκίνησα να γράφω σημειώσεις για να τις αφήσω στα παδιά και τελικά την ιδέα του βιβλίου μου την έδωσε η κόρη μου, η Ηλέκτρα».

Advertisements

 

znews.gr

 

Advertisements