Mια υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο μας κοτόπουλο, χωρίς τις θερμίδες και τα λιπαρά του κανονικού τηγανίσματος και με ακόμα πιο «γεμάτη» νοστιμιά.

Υλικά
1 συσκευασία στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά
8κ.σ. βούτυρο
2κ.γ. αλάτι
1κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το σε ένα μεγάλο ταψί.
2. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε λωρίδες (σε 3 το καθένα, περίπου).
3. Σε ένα ρηχό πιάτο βάλτε τη φρυγανιά και το μισό αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο πιάτο βάλτε τα αυγά και χτυπήστε τα καλά. Βάλτε το αλεύρι και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι σε ένα τρίτο πιάτο.
4. Βουτήξτε τις λωρίδες κοτόπουλου στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Πιέστε το κοτόπουλο καλά στη φρυγανιά ώστε να καλυφθεί από παντού.
5. Βάλτε τις λωρίδες κοτόπουλου στο ταψί με το βούτυρο και ψήστε τα γα 10 λεπτά από τη μία πλευρά. Γυρίστε τα και ψήστε τα για άλλα 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε πως είναι έτοιμα.

  Αφράτο κέικ με μήλα: Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας