Η ενυδάτωση είναι το σημαντικότερο βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας για να την  διατηρήσουμε υγιή, ελαστική και λαμπερή. Μπορεί όμως τα αποτελέσματα να μην είναι πάντα αυτά που προσδοκούμε. Τι μπορεί να φταίει;  Παρακάτω θα δείτε τα πιο συχνά λάθη που ενδεχομένως να κάνουμε και δεν επιτρέπουμε στο δέρμα μας να αναζωογονηθεί σε βάθος και να λάμπει από υγεία.

Advertisements

Δεν εφαρμόζουμε τη σωστή ποσότητα

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι όσο πιο παχιά στρώση απλώσουμε τόσο περισσότερη υγρασία θα διοχετευτεί στο δέρμα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλιστα. Εκτός από σπατάλη χρημάτων αποτελεί παράγοντα κούρασης της επιδερμίδας. Η σωστή ποσότητα αντιστοιχεί σε μέγεθος ίσο με 1-2 ρεβύθια, σε πρόσωπο και λαιμό.

 

Την τοποθετούμε με λάθος τρόπο

Άλλο ένα βασικό κριτήριο για την αποτελεσματική ενυδάτωση είναι ο τρόπος χρήσης της. Δεν την τρίβουμε πάνω στο δέρμα με ακανόνιστη φορά. Αντίθετα, την εφαρμόζουμε με ήπιες κυκλικές κινήσεις μασάζ και με φορά από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και από κάτω προς τα πάνω. Έτσι ενεργοποιούμε την κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς την αναζωογόνηση των κυττάρων. Η καλύτερη στιγμή για ενυδάτωση είναι αμέσως μετά τον καθαρισμό, όταν ακόμα το δέρμα είναι νωπό.

 

Advertisements

 

Αμελούμε την απολέπιση

Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας δεν επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά να προσχωρήσουν στις βαθύτερες στοιβάδες. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα επιφανειακό φιλμ που την κάνει να ασφυκτιά. Επιπλέον χάνει τη λάμψη της εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνωσης των κυττάρων. Αρα η απολέπιση είναι μία απαραίτητη διαδικασία για την αποτελεσματική ενυδάτωση.

 

Δεν ξέρουμε τον τύπο του δέρματός μας

Η βασική προϋπόθεση για να δράσει σωστά η ενυδατική μας είναι η καλή απορρόφηση των συστατικών της. Αν ωστόσο το δέρμα μας έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, π.χ. ακμή ή τάση για ξεφλούδισμα και ερεθισμούς, τότε πριν επιλέξουμε μία σύνθεση, συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό. Σε γενικές γραμμές όμως τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται λεπτόρρευστες και ανάλαφρες υφές. Αντίθετα ο ξηρός τύπος έχει ανάγκη από μία πιο ενισχυμένη και πλουσιότερη υφή.

Advertisements

 

Παραλείπουμε την ενυδάτωση επειδή έχουμε λιπαρή επιδερμίδα

Ακόμα και το λιπαρό δέρμα μπορεί να αφυδατωθεί με αποτέλεσμα να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα μπλοκάροντας τους πόρους. Αν παρατηρήσουμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, κάνουμε το εξής: Πρώτον καθαρίζουμε πρωϊ και βράδυ τη επιδερμίδα μας και όχι πιο συχνά μέσα στη μέρα. Δεύτερον, χρησιμοποιούμε καθημερινά μια λεπτόρρευστη ενυδατική σύνθεση που θα καλύψει τις ανάγκες μας μειώνοντας έτσι την περιττή παραγωγή λιπαρότητας και τις γυαλάδες.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

 

Advertisements