Όσο και να προσπαθείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας, ποτέ δεν μοιάζει με τα περίτεχνα διαμερίσματα των περιοδικών. Αν και ακολουθείτε όλους τους στυλιστικούς κανόνες, όσο και να προσπαθείτε να συνδυάσετε τα χρώματα και το ύφος, αλλά ακόμα κάτι παραμένει λάθος.

Advertisements

 

Συγκεντρώσαμε τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση και στην οργάνωση του χώρου μας, που θα αλλάξουν προς το καλύτερο το κάθε σπίτι.

 

Μαγνητάκια ψυγείου

Τα μαγνητάκια ψυγείου δημιουργούν μια οπτική σύγχυση. Για να μην τα έχετε όλα μαζεμένα στο ψυγείο, κολλήστε τα σε ένα μεταλλικό πίνακα σε ένα τοίχο.

 

Αναμνηστικά σουβερνίρ

Και τα σουβενίρ δημιουργούν ένα μικρό χάος στο σπίτι, ειδικά αν τα έχετε διάσπαρτα. Οργανώστε σε ένα ράφι ανά θέμα, π.χ. σε ένα ράφι φλιτζανάκια, σε άλλο ράφι μπαμπούσκες.

Advertisements

 

Προϊόντα για πλύσιμο πιάτων

Η κουζίνα σας μπορεί να φαίνεται τέλεια, όταν δεν φαίνονται όμως τα καθαριστικά, λένε οι διακοσμητές χώρου. Μια εναλλακτική λύση είναι τα δοχεία δοσομετρητή, που θα ταιριάζουν στον χώρο.

 

Αποθήκευση ρούχων στο πάγκο σιδερώματος

Οι διακοσμητές συστήνουν να βάζουμε τον πάγκο σιδερώματος σε ειδικό χώρο και να μη βαριόμαστε να βάλουμε στα ντουλάπια τα ρούχα μας.

 

Πεταμένα παπούτσια στο χολ

Για κάθε εποχή έχουμε συγκεκριμένα παπούτσια, και συχνά καταλήγουν να βρίσκονται διάσπαρτα στο σπίτι μας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποθήκευσης είναι να τα βάζουμε σε κάποιο ράφι, ειδικό έπιπλο ή ακόμα και κρεμάστρες.

 

Advertisements

Πετσέτες μπάνιου

Οι διακοσμητές προτείνουν για ομοιομορφία στο μπάνιο να έχουμε πετσέτες που ταιριάζουν χρωματικά με τα χρώματα του περιβάλλοντος χώρου για να δένουν αρμονικά. Σταδιακά αντικαταστήστε τις πολύχρωμες πετσέτες με μονότονες.

 

Όργανα γυμναστικής

Αν τα όργανα γυμναστικής σκονίζονται και έχουν γίνει χώρος για αποθήκευση πραγμάτων, ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό. Αν γυμνάζεστε όμως τακτικά, ένας δημιουργικός τρόπος είναι να κάνετε έναν τοίχο ή μια γωνιά του σπιτιού εξειδικευμένο για γυμναστική, έχοντας την κατάλληλη διακοσμητική πινελιά.

 

Καλύμματα κρεβατιού

Όπως και οι πετσέτες μπάνιου, έτσι και τα καλύμματα κρεβατιού δείχνουν οπτικά ωραία αν είναι μονόχρωμα. Τα λεοπάρ και τα ποικιλόχρωμα καλύμματα, όπως και τα πολλά μαξιλάρια, προκαλούν μόνο σύγχυση σε όποιον μπαίνει στο δωμάτιο.

 

Τρόφιμα και ψιλοπράγματα στη κουζίνα

Αφαιρέστε τις συσκευασίες των τροφίμων και αποθήκευστε τα σε ομοιόμορφα διάφανα βάζα, που όχι μόνο θα βρίσκετε αμέσως αυτό που χρειάζεστε, αλλά θα φαίνονται και οργανωμένα και τακτοποιημένα.

 

Παιχνίδια

Τα παιχνίδια δεν χρειάζεται να είναι σκορπισμένα σε όλο το παιδικό δωμάτιο, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν σε πολλά κουτιά με διάφορους τρόπους οργάνωσης, π.χ. αυτοκινητάκια, μπάλες, κούκλες κτλ.

 

πηγη

Advertisements