Φέτος θα αγοράσεις το σωστό ζευγάρι.

Όλες οι γυναίκες πάνω – κάτω, ξέρουν τι πηγαίνει στο πρόσωπό τους και τι γυαλιά θα επιλέξουν για να συνοδεύσουν, κατά κύριο λόγο, τις πιο ηλιόλουστες μέρες του χρόνου.

Η πικρή αλήθεια είναι, όμως, πως νομίζουν πως ξέρουν τι πηγαίνει στο πρόσωπό τους, αφού τα στοιχεία στα οποία βασιζόμαστε συνήθως για την επιλογή ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου, είναι το αν μας αρέσει αισθητικά -ανεξαρτήτου προσωπικής δοκιμής- και φυσικά, το αν είναι την δεδομένη στιγμή high trend.

Όμως υπάρχουν πολύ βασικοί κανόνες για το πώς πρέπει να γίνεται σωστά η αγορά τους και σήμερα θα τους αποκωδικοποιήσουμε, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας.

Οβάλ 

Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είσαι πάρα πολύ τυχερή, αφού 9 στα 10 ζευγάρια γυαλιά ηλίου σου ταιριάζουν.

Αν θες όμως πιο συγκεκριμένα tips, μπορείς να επιλέξεις φαρδιά γυαλιά που θα είναι λίγο μεγαλύτερα ή και ίσα με το πρόσωπό σου, ή και αρκετά έντονα και ιδιαίτερα σχέδια και σχήματα, αφού όλες εσείς έχετε τον ιδανικό «καμβά» για να τα υποστηρίξετε.

  Δούκισσα Νομικού: Φόρεσε το πιο θηλυκό ολόσωμο μαγιό του καλοκαιριού που αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου.

Δες όλα τα μυστικά της Μόδας και τις πιο hot τάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

Στρογγυλό

Σε αυτό το λίγο πιο παιδικό πρόσωπο, ιδανικές επιλογές αποτελούν οι σκελετοί με έντονες γωνίες, ώστε να δημιουργήσουν αντίθεση με το πρόσωπό σας αλλά και τα στενά και τετράγωνα γυαλιά που δίνουν μακρύτερο σχήμα.

Καρδιά

Στο heart-shaped πρόσωπο, πηγαίνουν μοναδικά τα γυαλιά που είναι πιο μεγάλα στο κάτω μέρος, ώστε να ισορροπεί το σχήμα μας, αλλά και αυτά με λεπτό κόκκαλο στα πλάγια.

Τετράγωνο

Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, μπορείς να επιλέξεις οτιδήποτε σε round glasses αλλά και semi-rimless, για να ισορροπήσεις τις γωνίες που δημιουργούνται με το σαγόνι σου.

Δες όλα τα μυστικά της Μόδας και τις πιο hot τάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

Της Μάρως Καρούση 

Πηγή