Μην χασετε

Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου

Οικονομικό και μυρωδάτο, ένα ρύζι που σε ταξιδεύει από την Πόλη ως το Μαρόκο και τρώγεται σαν ένα υπέροχο κυρίως στο καθημερινό τραπέζι.

Advertisements

Υλικά

  • 300- 350γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 200γρ. μπασμάτι ή οποιοδήποτε άλλο μακρύκοκκο ρύζι
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα μεγάλη, σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • μερικά κλωναράκια ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • γαρύφαλο τριμμένο, τη μύτη ενός κουτ. γλυκού
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις καρδιές και τα συκωτάκια από τις ίνες, τα πλένετε και τα κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το μίγμα λάδι- βουτύρου και σοτάρετε τα συκωτάκια με όλα μαζί τα μπαχαρικά και τα αρωματικά σε πολύ δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κονιάκ, ανακατεύετε και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Βήμα 4

Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνετε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνετε. Σταδιακά προσθέτετε νερό ζεστό ή σπιτικό ζωμό κότας αν έχετε, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει.

Tip
Ιδανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαροκινό μίγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούντ.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα