Μην χασετε

Κοτόπουλο σουβλάκι ανατολίτικο

Ποιος δεν αγαπάει το σουβλάκι; Φτιάχνουμε λοιπόν ζουμερά σουβλάκια με κοτόπουλο Νιτσιάκος, τα αρωματίζουμε με ανατολίτικα μπαχαρικά και τα απολαμβάνουμε ιδανικά με μια ωραία σάλτσα ταχινιού.

Υλικά

  • 12 σουβλάκια από μπούτι κοτόπουλου Νιτσιάκος
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • ½κουτ. σούπας ζατάαρ (μίγμα μπαχαρικών)
  • ½ κουτ. γλυκού σούμακ
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κουτ. γλυκού κάρδαμο κοπανισμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα ταχινιού

  • 250ml ταχίνι
  • 125ml νερό χλιαρό
  • χυμό από 1 λεμόνι (40-50ml)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 40mlελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

12 πίτες για σουβλάκι

Advertisements

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά με το λεμόνι και το σκόρδο. Μαρινάρετε τα σουβλάκια του κοτόπουλου σε αυτό το μίγμα για 3-4 ώρες.

Σκουπίζετε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα με ένα χαρτί κουζίνας. Τα λαδώνετε, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ ή στο μαντεμένιο τηγάνι.

Φτιάχνετε τη σάλτσα ταχινιού: Ανακατεύετε πρώτα το ταχίνι με το νερό και, όταν γίνει ένας χυλός, ανακατεύετε το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Όταν τα σουβλάκια είναι έτοιμα ψήνετε τις πίτες, βάζετε πάνω στην καθεμία από ένα σουβλάκι, αφαιρείτε τα καλαμάκια, διαλέγετε τα συνοδευτικά της επιλογής σας και τα τυλίγετε μαζί με το κοτόπουλο μέσα στις πίτες. Στερεώνετε τις πίτες με ένα κομμάτι λαδόκολλα και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα