Μην χασετε

Κέικ βερίκοκο

Νοστιμότατο κέικ με αποξηραμένα βερύκοκα και επικάλυψη ινδοκάρυδου. Είναι τόσο ζουμερό, που μοιάζει με σιροπιαστό!
Προετοιμασία: 20 λεπτά και 20 λεπτά αναμονή | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά αναμονή

Advertisements

Συνταγή για: 12 μερίδες

Υλικά συνταγής για το κέικ:

Χυμό μήλο: 1 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένα ξερά βερύκοκα: 1 κούπα
Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Μπέκιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Βούτυρο: 6 κουταλιές σούπας (85 γρ.)
Ζάχαρη: 1 1/4 κούπες
Αυγά: 2 μεγάλα
Αλεύρι: 1 3/4 κούπες
Βανίλια: 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα ή 1 βανιλίνη
Χοντροκομμένα καρύδια: 1 κούπα
Υλικά συνταγής για την επικάλυψη:

Ινδική καρύδα: 2/3 κούπας
Καστανή ζάχαρη: 2/3 κούπας
Βούτυρο: 6 κουταλιές σούπας (85 γρ.)
Κρέμα γάλακτος: 1/4 κούπας

Οδηγίες:
1. Βάζετε τα βερύκοκα με το χυμό μήλου σε μπολ και τα αφήνετε 20 λεπτά να μουλιάσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί 22 εκ. περίπου και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματα με λαδόχαρτο ψησίματος.

2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και με το αλάτι. Το κρατάτε κατά μέρος.

3. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και την βανίλια.

4. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Τέλος σταματάτε το χτύπημα, και προσθέτετε τα βερύκοκα με το χυμό μήλο και τα καρύδια, ανακατεύοντας απαλά.

Advertisements

5. Αδειάζετε στο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 50 περίπου λεπτά. Δοκιμάζετε με μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ. Όταν είναι έτοιμο, σβήνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το κέικ.

6. Βάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά της επικάλυψης και τα βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, απλώνετε την επικάλυψη και το ξαναβάζετε στο φούρνο. Ανάβετε ξανά το φούρνο, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς. Ψήνετε για άλλα 7 – 8 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επικάλυψη.

7. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε μερικά λεπτά να ηρεμήσει και το ξεφορμάρετε. Το αφήνετε να κρυώσει. Είναι πολύ ζουμερό κέικ και γίνεται πιο νόστιμο, την επόμενη μέρα. Η επικάλυψη είναι προαιρετική.

radicio.com

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα