Μην χασετε

Γιουβαρλάκια με ταχίνι

Νόστιμη και υγιεινή συνταγή.

Υλικά:

750 γρ. κιμά
200 γρ. ρύζι
100 ml. Παρθένο Σησαμέλαιο
1 φλιτζάνι Μακεδονικό ταχίνι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αυγά
2 πατάτες ψιλοκομμένες
2 καρότα ψιλοκομμένα
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό

Διαδικασία:

Advertisements

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μουσκεμένο ρύζι, το σησαμέλαιο και το αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια, αφού πρώτα τα αλευρώσουμε και τα βράζουμε για 25 λεπτά.

Στο τέλος, τα γιουβαρλάκια πρέπει να έχουν αρκετό ζουμί ώστε να σκεπάζονται.

Advertisements

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε τη σούπα να γίνει χλιαρή.

Στη συνέχεια, αραιώνουμε το ταχίνι προσθέτοντας σιγά-σιγά το ζωμό της σούπας προσέχοντας όμως μην «κόψει» το ταχίνι.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα