Μην χασετε

Η απόλυτη φουρνιστή λιχουδιά: Αφράτα ψωμάκια πατάτας!

Ψωμί και πατάτα σε μία συνταγή δεν μπορεί παρά να είναι ένας γευστικός παράδεισος ακόμα και για τους πιο «δύσκολους». Ναι, εντάξει, υδατάνθρακας με υδατάνθρακα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη δίαιτά μας, αλλά μια στο τόσο δεν θα πάθουμε και τίποτα. Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική ιταλική συνταγή και θα ξεχάσετε και τις τύψεις και όλα.

Advertisements

Υλικά
1/4 της κούπας ζεστό νερό
1 πακέτο μαγιά
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. κανέλα
5 κουταλιές βούτυρο
2 κούπες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ πατάτες
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 αβγό, ελάχιστα χτυπημένο
5 με 7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λιωμένο βούτυρο, σκόνη σκόρδου και μαϊντανό

Εκτέλεση
1. Σε μία μεζούρα συνδυάστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί.
2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε το γάλα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
3. Ρίξτε το μείγμα στις λιωμένες πατάτες και προσθέστε το χυμό του λεμονιού. Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ρίξτε το αβγό και τη μαγιά, ανακατεύοντας.
4. Προσθέστε άλλες δύο κούπες αλεύρι και ανακατέψτε στο μίξερ για 3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
5. Σκεπάστε με κουβέρτες και αφήστε το μείγμα να φουσκώσει για 2 ώρες.
6. Πλάστε τα καρβελάκια αφού αλευρώσετε καλά το μείγμα και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
7. Αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό και σερβίρετε.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα