Τα squats τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε όλες, αφού μιλάμε για άσκηση που μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει το κάτω μισό του κορμιού μας, ακόμα και αν τον τελευταίο καιρό έχουμε επαναπαυθεί σε ό,τι αφορά στη γυμναστική ή έχουμε φάει κατιτίς παραπάνω.

Η περιοχή των γλουτών είναι ίσως εκείνη που απασχολεί περισσότερο από όλες τη μεγαλύτερη μερίδα γυναικών. Ποια δεν αγαπά τους ζουμερούς, σφριγηλούς γλουτούς μέσα από το μπικίνι ή το αγαπημένο της φόρεμα;

Ας είμαστε ειλικρινείς κορίτσια: Όλες ζηλεύουμε τα καλογυμνασμένα οπίσθια. Όπως και τους γραμμωμένους μηρούς.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Βασικός μας στόχο, η σύσφιξη. Ιδού, λοιπόν, η άσκηση που μας βοηθά να στοχεύσουμε στις δύο αυτές περιοχές χωρίς μάλιστα να εξαντληθούμε.

Μερικά σετ είναι αρκετά για να δούμε αποτέλεσμα από το πρώτο κιόλας εικοσαήμερο. Ο λόγος για μια πιο εξελιγμένη μορφή των αγαπημένων μας «καθισμάτων»: Τα sumo squats.

«Το μεγαλύτερο όφελος των sumo squats είναι ότι η στάση του κορμιού μας κατά την εκτέλεσή τους ‘χτυπά’ στους εσωτερικούς μυς των μηρών και στους προσαγωγούς», τονίζει ο trainer και ιδιοκτήτης της αμερικανικής εταιρείας «Power Health and Performance», John Calarco. Με άλλα λόγια, οι μύες μηρών και γλουτών ζορίζονται περισσότερο, με αποτέλεσμα να γυμνάζονται και καλύτερα.

Πώς να το κάνεις σωστά

Η σωστή εκτέλεση απαιτεί στάση με τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος του ισχίου. Τα πέλματά μας θα πρέπει να είναι στις 45 μοίρες και ο κορμός μας να γέρνει ελαφρώς προς τα εμπρός. Εισπνέουμε, λυγίζουμε τα γόνατά μας και κάνουμε καθισματάκια μέχρι οι μηροί μας να είναι παράλληλοι με το πάτωμα.

Εκπνέουμε και επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση. Όσο για τις επαναλήψεις; Είπαμε, όλα είναι θέμα αντοχής.

Συνέχισε όσο αντέχεις!

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

πηγή