Μετά το countouring που τόσο έχει αναλυθεί, να είναι η πρώτη διδάξασα ένας ακόμα όρος που αφορά στο μακιγιάζ έρχεται να αλλάξει ξανά τα δεδομένα της σμίλευσης του προσώπου. Ο λόγος γίνεται για το “strobing”, το οπoίου το hashtag έχει κατακλείσει το Instagram. Τι είναι όμως το “strobing” και σε τι διαφέρει από το “contouring” που ήδη γνωρίζουμε.

Το “strobing” είναι ο νέος, πιο φυσικός τρόπος για να τονίσουμε το περίγραμμα του προσώπου και να το κάνουμε λαμπερό. Στην ουσία πρόκειται για το “contouring” με περισσότερη διακριτικότητα κι κομψότητα. Επιπλέον, το “strobing” δεν απαιτεί τόσα προϊόντα μακιγιάζ και το αποτέλεσμα μοιάζει πιο φυσικό.

Τι χρειάζεστε:

Ένα highlighter ή μία πούδρα για highlighting, ένα primer, μία ματ σκιά και ένα ματ ρουζ. Επίσης, αντί για τα δάχτυλά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο ή ένα makeup sponge για την εφαρμογή.

Σε ποια σημεία του προσώπου στοχεύετε:

Δίνετε περισσότερη έμφαση στη μύτη, στα ζυγωματικά, στο εξωτερικό σημείο των βλεφάρων κάτω από το τελείωμα των φρυδιών και στην εσωτερική γωνία των ματιών.

Μην  το παρακάνετε με το highlighter. Χρησιμοποιήστε ματ σκιά και ρουζ για να είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

Ίσως η διαφορά του “strobing” και του “contouring” δεν είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο όταν το εφαρμόσετε θα την αντιληφθείτε άμεσα από το πώς θα δείχνει το πρόσωπό σας.

πηγή